Danmark har for tredje gang i træk vundet VM i håndbold, og dermed skriver danskerne historie som den første nation nogensinde til at vinde VM tre gange i træk. Det sker efter en finalesejr mod Frankrig, der blev besejret 34-29 efter en brandkamp af Rasmus Lauge.

Slaget mellem Danmark og Frankrig startede søndag klokken 21:00 i den mægtige Tele2 Arena i Stockholm, der normalt bruges til fodbold og koncerter. Det har derfor været udtalt af flere spillere, at der ikke er samme lydniveau som i en rigtig håndboldhal.

Rammerne til trods blev det et brag af en start på kampen. Det danske angreb startede i et forrygende tempo. Simon Pytlick og Mathias Gidsel dikterede det danske spil, og gjorde nærmest, hvad der passede dem. I det danske mål startede Niklas Landin også fremragende ud og pillede broden af de franske skytter, der havde det svært.

Danmark kom i front med 9-5, og det tvang Frankrig til at ændre gameplan. Nikola Karabatic blev pillet ud af det franske angrebsspil efter, at han slet ikke fik sat sit aftryk på kampen. Anført af Nedim Remili fik Frankrig dog ædt sig ind i kampen, og forsvarsmæssigt begyndte de at gå hårdere til de danske spillere.

Særligt Mikkel Hansen havde det svært. Han så tung ud i bevægelserne, og var ikke målsøgende som man kender ham. Det var med til, at det danske angrebsspil gik i stå, og Frankrig fik reduceret til 16-15, der var stillingen ved pausen.

Fra anden halvlegs start tog kampen en ny drejning. Nikolaj Jacobsen tog konsekvensen af, at Mikkel Hansen havde det svært og pillede den danske stjerne ud. Ind for at styre det danske angrebsspil kom Rasmus Lauge, men i første omgang Frankrig udlignet til 17-17.

Indskiftningen af Lauge fik dog stor effekt. Han fik iscenesat både Simon Pytlick og Mathias Gidsel, der boltrede sig med deres nye makker i bagkæden, og det var med til igen at give danskerne et overtag.

Med 12 minutter igen lød den danske føring på 27-24. Rasmus Lauge og Mads Mensah styrede det danske angrebsspil til perfektion. Flere gange fik danskerne muligheden for at komme foran med fem mål, men muligheden glippede og derfor hang Frankrig på indtil slutfasen.

Da det kneb kom Simon Pytlick tilbage på banen og sendte et projektil i mål, og da Niklas Landin med et par minutter igen pillede et straffekast, blev sejren cementeret. I slutminutterne trak Danmark helt fra, og endte med at vinde 34-29. Dermed er Danmark den første nation nogensinde til at vinde VM tre gange i træk.