Bjerringbro-Silkeborgs trænere, spillere og fans raser mod Fredericia Håndboldklubs fanklub, HK Ultras, der affyrede konfetti efter sejren på 31-24 mod midtjyderne. Fanklubben forsvarer sig og henviser til en mail fra en ansat i Bjerringbro-Silkeborg, der på forhånd havde givet tilladelse til det.

Bølgerne gik højt efter kampen, og det var tilsyneladende ikke kun frustration over nederlaget fra BSHs side. FHK vandt kampen efter en anden halvleg, hvor der var klasseforskel på de to mandskaber, men mens kampen var i gang, blev der gjort opmærksom på via højtaleren, at der ikke måtte affyres konfetti efter kampen, da halgulvet ikke kan tåle konfetti.

Ifølge HK Ultras’ formand, Anders Holm, var det ikke noget, han og de øvrige FHK-fans havde hørt i kampens hede. Derfor tog de konfettirørene frem og skød af i sejrsrusen. Det fik BSH-spilleren Nikolaj Øris til at signalere med håndbevægelser, at HK Ultras ikke var rigtig kloge, og i minutterne efter kampen fortsatte de kritiske rystelser i BSH-lejren, både blandt fans, frivillige, spillere og trænere. Øris har efterfølgende udtalt til Midtjyllands Avis, “at det er sørgerligt man kan have så lav IQ som HK Ultras.”

Da AVISEN interviewede Gudmundur Gudmundsson, blev den islandske cheftræner pludselig afbrudt i et svar, da en sympatisør med hjemmeholdet ville indlede en diskussion med Gudmundsson om HK Ultras’ opførsel. Gudmundsson forstod ikke, hvad det handlede om, og ikke før en journalist bad damen gå væk og forklarede, at Gudmundsson ikke havde noget med fansene at gøre, stoppede den ophidsede dame med at tale til Gudmundsson. Ifølge AVISENs oplysninger stoppede det ikke der: En vagt har ifølge HK Ultras’ udsagn givet “fuckfingeren” mod fanklubben som følge af episoden, og BSH-trænerne Patrick Westerholm og Simon Sørensen har også været henne ved Gudmundur Gudmundsson og assistenttræner Jesper Houmark for at brokke sig over FHK-fansenes konfettiaffyring.

Men det burde ikke være gået så galt, hvis man spørger HK Ultras, der har fremvist en mailkorrespondance med Bjerringbro-Silkeborgs event manager, Kristoffer Nygaard.

– Vi ville gerne skyde af inden kampen og efter kampen i tilfælde af sejr, men BSH sagde nej til konfetti inden kampen, hvorfor vi skød af efter kampen som aftalt via mail, siger fanklubbens formand, Anders Holm, til AVISEN og er uforstående over for, at konfettiaffyringen har taget den udvikling, som den har.

Holm forholder sig også til, at der i JYSK Arena blev gjort opmærksom på, at konfetti efter kampen ikke var tilladt.

– Vi er blevet gjort bekendt med, at der i halvlegen eller under anden halvleg skulle være blevet sagt, at vi ikke måtte skyde af. Det har vi ikke hørt noget om, og vi henholder os til den aftale, vi har lavet via mail, siger Anders Holm.