H.M. Dronning Margrethe er sejlet fra Fredericia. Efter et storslået fyrværkerishow på kajen har Kongeskibet Dannebrog forladt Fredericia efter en begivenhedsrig dag i fæstningsbyen, hvor en stor folkemængde dagen igennem har fulgt majestæten rundt omkring i byen. Se her et stort galleri fra dagen.

Det hele startede ved kajen klokken 10:00. I solskin lagde Kongeskibet til, og et stort opbud af mennesker så til, da H.M. Dronning Margrethe gik i land og blev modtaget af det officielle Fredericia. Derefter gik turen rundt i centrum i karet.

Netop karet-ruten har været øvet i dagene op til, og man har derfor i de seneste dage kunnet se både politi og heste samt kareten på ruten. Nu var det slut med generalprøver. Dronningen skulle vises rundt på fineste vis i de lige gader. Et menneskehav uden lige stod placeret langs ruten. Især omkring Landsoldatpladsen og Rådhuspladsen var interessen for at se Dronningen stor.

https://billetter.fredericiamusicalteater.dk/da/buyingflow/tickets/18232

Turen gik derefter ind på rådhuset, hvor H.M. Dronningen modtog et emblem som gave fra Fredericia Kommune. Kareten blev skiftet ud med en Bentley, der holdt og ventede på Dronningen uden for rådhuset.

Kursen blev sat for at se forskellige steder i Fredericia. Første stop var på Kirstinebjergskolen ved Indre Ringvej. Derefter var det tid til frokost i Eksercerhuset. Efter frokosten gik turen igen uden for voldene. Destinationen var Everfuel, hvor majestæten skulle høre om den grønne omstilling, som hun ifølge beretningerne er særdeles interesseret i.

Resten af dagen tilbragte H.M. Dronningen i centrum. Det blev til et sneak peek af den kommende premiere på Fredericia Musicalteater, “Charles’ Tante”. Dette overværede majestæten med en række inviterede gæster, inden turen gik videre til Kongens Punkt, hvor hun blev taget imod af Peter Cederfeld fra Realdania.

Turen gik derefter tilbage til Kongeskibet Dannebrog. Klokken 19:30 var der middag for de inviterede på skibet, inden Dronningens visit i Fredericia blev afsluttet med et festfyrværkeri som kulmination på en begivenhedsrig dag i Fredericia.