En ny tidsalder for pluspiger er begyndt i Fredericia. Med en lidenskab for mode og en vilje til at gøre en forskel har Sanne Døssing åbnet Sandgaard Fredericia på Ryttergrøftvejen 46. Med tøj fra størrelse 36-56 og et særligt fokus på størrelse 44 og op, er butikken dedikeret til at betjene kvinder, der tidligere har følt sig overset.

Sanne har nøje overvejet butikkens placering for at kunne tilbyde noget unikt uden at være begrænset af gågadens regler:

– Jeg har også taget hensyn til Fredericia Shopping. For at det her skal være rentabelt, og kunne lade sig gøre, så er vi nødt til at ligge et sted, hvor huslejen er meget overkommelig. Herude har vi mulighed for at holde åbent, som vi ønsker det. Jeg ved ikke, om jeg skyder fuldstændig ved siden af, så det bliver lidt Pippi-agtigt. Det har jeg aldrig prøvet før, så prøver vi det, lyder det med et smil fra Sanne Døssing.

Mangfoldigt udvalg

Butikken tilbyder et bredt sortiment af tøj fra Lars Sandgaards mærker, som Sanne har fulgt i mange år:

– Det er Lars Sandgaard, en af mine kammerater jeg har kendt, siden jeg gik på handelsskolen, der har haft de her mærker i rigtig mange år. Jeg har kendt ham og fulgt hans tøj, og har selv haft meget at gøre med lagersalg deroppe, og har erfaring gennem de sidste ti år, så jeg ved det er lækkert, og jeg ved det er kvalitet, og jeg ved, at det kan tåle at blive vasket igen og igen, siger Sanne Døssing.

Åbningsdagen den 6. august trak over 150 kunder.

Åbningsdagen blev et festfyrværkeri uden sidestykke. Sanne Døssing er taknemmelig for, at så mange kiggede forbi, og så mange samarbejdspartnere fra hendes netværk fra med til at hjælpe og gøre dagen ekstra god for hende og de fremmødte kunder.

– Det var så vanvittigt. Der kom over 150 kunder til vores åbning, og det var ikke fordi, der ikke var mennesker inde i byen. Her i butikken har vi lavet det firedobbelte af, hvad jeg troede man kunne lave på en søndag, det har været så crazy, siger Sanne Døssing.

Sanne værdsætter sit team, især sin bogholder, også kaldet Sanne:

– Sanne (der står i den lyserøde) er min bogholder, uden Sanne var der intet firma. Hun er knivskarp, og jeg bliver trukket ind til samtale med det samme, hvis jeg har lavet fire straksoverførsler, og brugt otte kroner på det, fordi så skal vi have en snak om, jeg synes, det er nødvendigt at bruge penge på det, siger Sanne Døssing og griner.

Sannes begejstring for Fredericia og hendes ønske om at skabe en sjov og engagerende oplevelse for hendes kunder skinnede igennem på åbningsdagen:

– Så ret da ryggen Fredericia, fordi prøv lige at se, hvad vi kan. At vi kunne trække 150 mand herud, det er jo simpelthen fantastisk, fortæller Sanne.

Åbningen af Sanne Døssings dametøjsbutik, Sandgaard Fredericia, var en begivenhed, som mange i byen havde set frem til. Da dagen endelig kom, var det klart, at Sanne havde gjort noget særligt ud af åbningen.

– Trine fra frisør Mae West var her og lavede bryn og vipper på pigerne, siger Sanne og fortæller, at kunderne var ikke til at stoppe, og snart var der kø ved skønhedsstanden.

– Nu er jeg nummer to i køen til at få lavet bryn og vipper, beskriver Sanne, da hun fortæller om oplevelsen.

Men det var ikke kun skønhed, der var i fokus. Sanne havde også inviteret Henrik Eriksen, som laver en Fredericia rom. Hans tilstedeværelse tilføjede en eksklusiv smag til arrangementet, og da Sanne tjekkede ind med ham, blev hun mødt af et stort smil og et varmt:

– Jeg glæder mig til at komme igen.

Hendes bestræbelser på at inkludere forskellige lokale leverandører stoppede ikke her. En Aloe Vera-forhandler havde også fundet vej til butikken, og efter en succesrig dag udtrykte de også ønske om at komme igen næste gang.

Alt i alt var åbningen en sand fest, en fejring af tøj, skønhed, lokal kultur og fællesskab. Sanne havde gjort noget særligt ud af åbningen, og alle deltagere følte det. Butikken var ikke bare et sted at købe tøj; det var et sted, hvor folk kunne komme sammen, nyde skønhedsbehandlinger, smage lokal rom og føle sig som en del af noget større.

Med en strategisk placering, et dedikeret team, og en klar mission om at tjene pluspiger, repræsenterer Sandgaard Fredericia en frisk tilgang til detailhandel i Fredericia, og ikke mindste en modig iværksætter, der tænker som Pippi; Det har jeg ikke prøvet før, det kan jeg godt.