Omkring klokken 11 lignede Fredericia pludselig Venedig, da himlen åbnede sig, og det begyndte at fosse ned med vand. De massive vandmasser skabte trafikproblemer, hvor flere steder måtte bilisterne langsomt krybe afsted med kun fem kilometer i timen.

Prinsessegade nær Fynsgade blev særligt hårdt ramt. Her tog driftschef i Fredericia Kommune, Bo Christensen, sagen i egen hånd og vovede sig ud i vandmasserne for at se skaderne på den smalle passage fra Prinsessegade ved Fynsgade ned mod J.B. Nielsens Plads.

Netop dette område har tidligere været genstand for mange diskussioner, når oversvømmelser har ramt Fredericia, da det er et af de lavestliggende punkter i byen. Foran Café Mums stod medindehaver Brian Løkkegaard med sine medarbejdere klar med koste og sandsække for at fjerne vandet og lede det ned i kloakkerne. I en periode måtte de endda spærre for den ene vejbane med trafikkegler.

Nabo til Café Mums er Hotel Gammel Havn. Dets indehaver, Jesper Hansen, siger lettet:

– Den plan vi havde lagt virkede. Vi havde forberedt os perfekt, så det ikke gik galt.

Denne plan blev udtænkt i samarbejde med Café Mums.

På J.B. Nielsens Plads er Hyttebyen flyttet ind, hvilket resulterede i ekstra travlhed for Sanne Døssing fra D*Event og hendes medarbejdere. De måtte pludselig flytte alle tingene op fra gulvet i hytterne, for at forhindre dem i at blive ødelagt af vandet.

– Vi flyttede hertil i går aftes og satte bare tingene ind i hytterne. Men hvis tingene stod på gulvet og der kom vand, ville vi ende med 100 kilo papmache og masser af ødelagte ting, siger Døssing og fortsætter:

– Så jeg råbte på de unge mennesker, og vi begyndte at flytte tingene op på bordene præcis 20 minutter før regnen begyndte. Jeg blev først opmærksom på, at der kom vand i dag, da jeg var hernede kl. 6.30 i morges.

Hele Fredericia har oplevet store mængder af nedbør. AVISEN har modtaget en måling fra Trelde, der viser, at der er faldet 20 mm regn på blot 30 minutter.

Efter denne intense regnskyl og den kortvarige transformation til et vandland, har livet i Fredericia fundet sit normale tempo igen. Kommunens hurtige indsats og samarbejdet mellem lokale virksomheder har sikret en effektiv håndtering af situationen. Vejene, der før blev oversvømmet af vandmasser, er nu tilbage til deres normale tilstand, og trafikken glider igen som sædvanligt. Selvom episoden skabte midlertidig kaos, har den også understreget betydningen af beredskab og samarbejde i en tid, hvor klimaforandringer kan resultere i ekstremt vejr uden forvarsel.