I hjertet af Fredericia, omkranset af gågademiljøets til tider pulserende liv, ligger Galleri 15B, hvor kunst og kreativitet blomstrer. Finn Roy og Benedikte Marie Vindeløv, de passionerede indehavere af galleriet, byder velkommen til et rum, hvor kunst ikke bare ses – den opleves. Selv på en regnfyldt aprildag, emmer galleriet af farver og liv.

Det regner udenfor i Fredericia i dag. Det er ikke en nyhed, men det er alt anden end sort himmel, der åbner sig, når man træder indenfor i Galleri 15B, der tidligere lå i Gothersgade ved Gammel Havn i Fredericia, hvor det hed Galleri Lillebælt. Nu er adressen; Danmarksgade 15B. Farver, inspiration og massevis af kunst fra keramik til malerier pryder rummet, hvor også en briks har fundet vej til de rå, men farverige og hjertelige rammer.

Flytningen til Danmarksgade fra den tidligere placering ved Gammel Havn har været en succes, idet flere og flere fredericianere og besøgende lægger vejen forbi. Det fortæller begge, da vi taler sammen over en kop frisk kaffe.

– Vi ser en klar stigning i antallet af besøgende, og det er fantastisk at mærke byen og interessen for kunst. Der kommer også mange mennesker, når vi afholder fernisering, hvilket er godt. Vi skal bare have dem til at købe mere med hjem, siger Finn Roy fra Galleri 15B.

Galleriets samling inkluderer værker af flere talentfulde kunstnere, herunder senest Rigmor, hvis maritime værker har vundet hjertet af mange.

– Rigmors kunst er skabt med kærlighed. Hver enkelt fisk er ikke bare en dekoration, men en hyldest til naturens skønhed, fortæller Benedikte med en glæde i stemmen. Det er flere kunstnere, der udstiller i Galleri 15B, så hvis man kigger forbi kan man selv se de mange muligheder. Benedikte selv har også bidraget til galleriets samling med sine egne værker. Hendes malerier er moderne og i tiden, og resonerer tydeligt med både nye og trofaste gæster.

– Jeg håber virkelig, at vores kunst fortsat vil finde sin vej til både private hjem og lokale virksomheder, tilføjer hun.

Galleri 15B er mere end bare et udstillingsrum; det er et fællesskab, hvor kunstinteresserede kan mødes og udveksle ideer. Finn og Benedikte er åbne for dialog omkring kunsten, også når det kommer til pris.

– Vi vil gerne snakke med vores gæster, og er åbne for forhandling. Det vigtigste for os er, at kunsten bliver en del af folks liv – også i hjemmene, siger Finn.

Udover at være et sted for kunst, ser parret også en stigende interesse fra det lokale erhvervsliv. Virksomheder er generelt ofte kunstkøbere, derfor håber Finn og Benedikte også, at flere virksomheder kigger forbi.

– Det er opløftende at se, hvordan nye virksomheder finder vej til Fredericia. Vi håber derfor også, at de vil besøge os, og vi er klar til at bygge bro mellem kunsten og det erhvervsliv, vi har i byen, siger Finn Roy.

Galleri 15B kunne i år fejre tre års fødselsdag i Fredericia. Du kan læse meget mere om Galleri 15B og følge dem her.