Det har været mange rygter og misforståelser omkring Slikparadiset i Fredericia. Lokale medier har rapporteret, at den velkendte slikbutik har lukket sine døre, men det er en oplysning, som butikkens nuværende ejer, Radeon Hassan, afviser.

Radeon Hassan har ejet og drevet Slikparadiset siden januar 2023. I april gik selskabet NIFE ApS, som havde butikken indtil Hassan overtog butikken, konkurs. Konkursen har dog ingen betydning for Slikparadisets drift i dag, fortæller Radeon Hassan. Han kommunikerer via en kammerat, der fungerer som tolk, da Radeon Hassan selv ikke taler dansk. Han er tydeligt påvirket af situationen og fortæller, at han er ked af den forvirring, der har været.

– Butikken er ikke lukket. Kunderne er blevet forvirret over situationen, og jeg har mistet meget indtægt, siger Radeon Hassan gennem sin tolk.

Under et besøg i butikken viser Radeon Hassan rundt og fremviser sit brede sortiment af slik. Han forklarer, at slikket jævnligt skal skiftes ud for ikke at miste kvaliteten. Desværre er en stor del af slikket uspiseligt inden det bliver solgt, og det er et synligt tegn på den svære situation, butikken står i. Som demonstration overfor AVISEN giver han et stykke af det hårde slik til journalisten og smider resten i skraldespanden.

– Danskerne er meget bevidste om sliks kvalitet allerede fra de er børn, så det skal tit skiftes ud, forklarer han.

Slikket er klar i Slikpaadiset, men Radeon Hassan vil ikke med på billedet, da AVISEN spurgte tolken. Han var for genert, oplyses det. Foto: AVISEN

Situationen i Slikparadiset er kritisk. Radeon Hassan indrømmer, at han har svært ved at betale huslejen for butikken og at få råd til nye varer.

– Jeg håber, at det hjælper at få noget god omtale om, at butikken altså ikke har lukket, siger han håbefuldt. Han viser AVISEN sin netbank og MobilePay som dokumentation for, at han har lånt penge af venner for at kunne holde butikken kørende i den svære tid.

Til trods for rygterne er Slikparadiset altså stadig åbent og klar til at tage imod slikglade kunder. Radeon Hassan kæmper en hård kamp for at holde sin butik i live, og håber på, at kunderne vil vende tilbage, nu når misforståelsen om butikkens lukning er blevet rettet.