Med midler fra Kultur- og Idrætsudvalgets tilskudspulje kan fredericianerne se frem til at gå gratis i biografen og se dokumentarfilm, når filmfestivalen FREDERICIA:DOX kommer til byen.

I perioden fra den 15. til den 26. marts fyldes lærredet i byens biograf med dokumentarfilm. Kultur- og Idrætsudvalget har netop besluttet at støtte filmfestivalen CPH:DOX med midler fra udvalgets tilskudspulje, så der kan afholdes FREDERICIA:DOX.

Fredericianerne kan derfor se frem til en gratis tur i biografen, hvor der vises tre særligt udvalgte dokumentarfilm. Og det har været vigtigt for Kultur- og Idrætsudvalget, at det bliver et tilbud for alle kommunens borgere.

– Jeg er glad for, at vi kan invitere CPH:DOX til Fredericia. Og det har været helt afgørende, at det bliver gratis for fredericianerne at deltage i filmfestivalen. På den måde skaber vi nemlig et kulturtilbud, der er tilgængeligt for alle, og dermed også en mulighed for, at både borgere, foreninger og ungdomsskoler får mulighed for at få nye filmoplevelser, som de ellers ikke har adgang til i byen, siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Peder Tind.

CPH:DOCX er kendt for sine hybrid-formater, hvor der knytter sig en oplevelse til filmen – det kan være en mini-koncert, et oplæg eller noget helt tredje. Og sådan vil det også blive, når filmfestivalen kommer til Fredericia.

Filmfestival understreger ny retning

Men FREDERICIA:DOX er ikke kun en begivenhed, der løber af stablen i perioden fra den 15. til den 26. marts. Filmfestivalen er med til at markere Fredericia Kommunes nye retning i forhold til at være en tydelig aktør på den danske filmscene.

– Når vi vælger at støtte FREDERICIA:DOX, så er det, fordi filmfestivalen ligger i fin forlængelse af Fredericia Kommunes medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje. Vi sætter en tyk streg under vores ambition om at være med på den danske filmscene. Så FREDERICIA:DOX er på alle mulige måder en investering i Fredericias kulturelle profil, siger Peder Tind.