Fredericia Håndboldklub har ambitiøse planer om at blive dansk mester senest i 2029 og kan allerede til næste sæson stå over for at spille i Champions League. thansen Arena opfylder dog ikke kapacitetskravene, og derfor er en ny arena på sigt en nødvendighed. Det er Dansk Folkeparti villige til at kigge nærmere på, hvis eksterne aktører melder sig på banen, udover Fredericia Kommune.

thansen Arena kan pt. huse 2.400 siddende tilskuere, men med højere krav til Champions League gør det, at FHK aktuelt, hvis klubben skal deltage kontinuerligt i det fine selskab, skal udenbys. Samtidig er der plads mangel i ADP Loungen, hvor sponsorerne bispises før kampene.

DF’s gruppeformand, Susanne Eilersen, anerkender kompleksiteten ved at bygge en ny arena og fremhæver de økonomiske udfordringer, kommunen står overfor. Hun mener dog, at hvis FHK fortsat spiller på topniveau, bør kommunen overveje at bidrage til projektet, men det kræver en bredere finansieringsstrategi:

– Det er et bredt spørgsmål. Hvor stor skal en arena være og hvad koster det? Det er svært med de budgetter vi har, men vi skal helt klart, hvis det er sådan, at vi ligger og skal spille med i toppen, så vil det være enskldgt at få en ny hal og det synes jeg kommunen kan bidrage med på et eller andet plan, men om vi skal stå for det hele eller kigger på andre bidragsydere i det, som bidrager. Jeg tror det skal være et fællesprojekt med investorer, siger Eilersen.

Eilersen betoner vigtigheden af stabilitet og langsigtede investeringer for at sikre, at en ny arena bliver en bæredygtig løsning. Hun påpeger, at det ikke kun handler om enkelte kampe, men om en vedvarende tilstedeværelse i toppen af håndboldligaen:

– Det vil give god mening, hvis vi bliver stabile og ikke ryger væk fra toppen igen, og det ikke kun er enkelte kampe. Kan man lave en business case med stabile investorer og med at blive i toppen og nogen der vil lægge hånden på kogepladen, så er vi i DF klar til at kigge på, at kommunen er med i det, så det ikke bliver en kommunal byrde alene, forklarer Susanne Eilersen.

DF’eren fremhæver også de presserende behov inden for andre kommunale områder, hvilket komplicerer mulighederne for at finansiere en ny arena alene gennem kommunale midler. Hun understreger, at der er betydelige renoveringsbehov og planer om nye anlæg inden for uddannelsessektoren:

– Vi har skoler, der frygteligt trænger til renovering, og vi vil bygge en ny skole, så på den måde vil vi for det første ikke kunne løfte så mange midler, og ting bliver bedre, når man gør det i et samarbejde med investorer og samarbejde, slutter Susanne Eilersen.