Fredericia Kommune offentliggjorde mandag, at de har ansat Michael Maaløe som ny direktør for børn, unge og kulturområdet. Maaløe blev afskediget i Randers Kommune på baggrund af en større undersøgelse, men ansættelsesudvalget i Fredericia Kommune forsvarer ansættelsen.

En undersøgelse i Randers Kommune skulle kortlægge arbejdsmiljøet og trivsel i børne- og skoleforvaltningen. Et af temaerne i rapporten var at undersøge Michael Maaløes betydning for arbejdsmiljøet og trivslen. Konklusionen blev, at Michael Maaløe endte med at blive fritaget for tjeneste. Det fremgik af undersøgelsen, at miljøet i Randers Kommune ikke kun skyldtes Maaløes ledelsesstil, men også et politisk miljø og enkelte byrådsmedlemmers hetz mod forvaltningens medarbejdere.

I Fredericia Kommune kommer Michael Maaløe til at bestride stillingen som direktør for børne, unge og kultur. Den stilling har ikke været besat siden Mette Heidemann skiftede stillingen ud med med beskæftigelse og velfærd. De politiske repræsentanter i ansættelsesudvalget har været borgmester Steen Wrist (S), Ole Steen Hansen (S), Peder Tind (V) og Pernelle Jensen (V).

AVISEN har forholdt de to politisk repræsenterede partier i ansættelsesudvalget til ansættelsen af Michael Maaløe med den baggrund, som han kommer fra i Randers Kommune.

– Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har peget på Michael Maaløe som den nye direktør for Børn, Unge og Kultur i Fredericia Kommune. I ansættelsesudvalget har både medarbejdere, ledelsen, byrådet samt rekrutteringsbureauet været repræsenteret. Der er som i en hvilken som helst anden ansættelsesproces trukket referencer på Michael Maaløe – både fra ledelses- og medarbejderniveau, siger Steen Wrist.

Peder Tind medgiver, at ansættelsen giver anledning til spørgsmål, men hæfter sig ved ansættelsesprocessen.

– Jeg kan godt forstå, at det giver anledning til spørgsmål ovenpå larmen i Randers Kommune, men jeg forholder mig til vores referencer. Jeg er overbevist om, at vi får en dygtig direktør med erfaringen i orden, siger Tind.

Inden at Michael Maaløe blev ansat i Randers Kommune var han i flere år ansat i Vejen Kommune, hvor han havde ansvaret for dagtilbud & skole, samt sundhed og familie. På daværende tidspunkt sad Tommy Rachlitz Nielsen i byrådet i Vejen, og var medlem af børne- og skoleudvalget. Derfor havde han et tæt samarbejde med Maaløe.

– Jeg kan ikke genkende det billede, der bliver tegnet af Michael Maaløe. Jeg havde et godt samarbejde med ham i Vejen Kommune, og jeg har tillid til vores ansættelsesudvalg i Fredericia, der agerer i hvad der er bedst for byen, siger Rachlitz.

Dermed tegner der sig et billede af, at der er to sider af sagen fra Randers Kommune. Der er rapporten, der peger på Maaløe var med til at skabe en frygtkultur, men der er også et billede af, at nogle politikere i kommunen har været skyld i den kultur, og det derfor ikke kun var Michael Maaløes ansvar, at der skete det, som rapporten pegede på.

Læs også