Kan man sammenligne Liberal Alliance med H.C. Andersens eventyr “Den Grimme Ælling.”?

I Liberal Alliance, oplevede vi os som den “grimme ælling” i dansk politik. Som ællingen i eventyret, har vi i Liberal Alliance måske følt os anderledes eller overset i forhold til de mere etablerede politiske partier. I Liberal Alliance marker vi os som et parti, der kæmper for individuel frihed og lavere skatter, hvilket kan ses som en anderledes tilgang i det politiske landskab.

Som den grimme ælling, der vokser og forvandler sig til en smuk svane, har vi i Liberal Alliance også undergået forandringer og tilpasninger i løbet af årene. Vi har positioneret os stærkt i dansk politik lokalt og nationalt og tiltrukket flere vælgere. Vi har undergået ællingens rejse fra at være anderledes og overset til at finde vores plads og identitet, både på landsplan og i Fredericia.

Politik er langt mere komplekst end et eventyr. Partier der tidligere var som kometer på den politiske himmel, er ved at brænde ud. Alternativet og Moderaterne er eksempler herpå.

I top-4 i meningsmålinger, findes overraskelser. Socialdemokratiet ligger øverst i en mindre udgave. På anden-, tredje- og fjerdepladserne er Liberal Alliance, Socialistisk Folkeparti og Danmarksdemokraterne.

Liberal Alliance, er den “Grimme Ælling,” der er blevet en smuk svane. En vælgertilslutning, der næsten når 15 procent, Liberal Alliance er tæt på tre gange større end De Konservative og meget større end Venstre. Uanset om de kaldes et “folkeparti” eller ej, så er V og K ikke store stjerner på den politiske scene.

Skolevalg, viser at Liberal Alliance er den nye skoleklasses populære dreng/pige med hele 30 procents tilslutning – dobbelt så meget som Socialdemokratiet.

Alex Vanopslagh er den centrale rolle i forvandlingen. Alex får vælgerne til at huske hans navn, det taktiske spil er både beskedent og bemærkelsesværdigt. Liberal Alliance har magtens nøgler flere steder både i lokal- og landspolitisk.

I Liberal Alliance tiltrækker vi mange af Moderaternes og Venstres tidligere tilhængere, de er trætte af “klovnebussen” og dens uheldige begivenheder. Selv Pernille Vermund har fundet en plads i LA.

Dansk politik er et eventyr i forandring, de gamle karakterer mister deres stjernestatus, og nye spillere træder frem. De landspolitiske tendenser ser også ud til at smitte af i Fredericia, foresætter dette, kan det udvikle sig til spændende kapitel i Fredericias politiske historie?
Så når socialdemokraterne i Fredericia stort fører sig frem med kandidater til borgmesterposten, spørger vi i Liberal Alliance. Hvem siger i får den? Et borgerligt flertal er ikke umuligt. Vælger A igen en handlingslammet 3F baseret borgmesterkandidat, vil A tabe. Med en fremsynet ikke for rød kandidat kan A samarbejde med borgerlige kræfter evt. beholde indflydelse, men ikke nødvendigvis borgmesterkæden.

Poul Rand, Lokalformand Liberal Alliance i Fredericia