I vinterferien genopsættes De Tre Små Grise på Fredericia Musicalteater efter succesen tilbage i 2021. Denne gang er det med et nyt cast, bortset fra Jacob Ditlev. Ulven bliver denne gang spillet af Mads Æbelø Nielsen, der mærker et pres på hjemmefronten fra sin 5-årig datter, fortæller han med et smil på læben.

Den Reumertnominerede børnemusical, De Tre Små Grise, er snart tilbage på Fredericia Musicalteater. Mandag var første dag, hvor hele holdet bag musicalen mødtes i øvelokalet på Bülows Kaserne. Det hele startede ud med en afslappet seance med kaffe, kage og snacks, og tid til en snak med pressen.

Historien er den klassiske fortælling om tre små grises kamp for at undslippe den store stygge ulv. Men historien har fået et twist – eller en krølle på halen, om man vil. For selvfølgelig skal de tre grisebasse først lære at stå på egne klove, men tro ikke, det bare handler om at blive fornuftige voksne. Nej, i denne historie ender de som hverdagens superstjerner.

Mads Æbeløe Nielsen.

Mads Æbelø spiller denne gang rollen som den store stygge ulv. Han oversatte forestillingen sidste gang den var på programmet, men var ikke med i selve musicalen. Det er han nu i en rolle, der giver store forventninger fra særligt én person.

– Jeg har aldrig haft så meget pres på som nu hjemmefra. Jeg har en datter på fem år, som allerede i dag spurgte, om det var i dag, at jeg starter med at øve og om det er rigtigt, at jeg skal være ulven. Så jeg regner med, at der kommer kontant afregning. Jeg er forberedt på, at hun siger, at den anden ulv var bedre end mig, siger Mads Æbeløe med et smil på læben.

Da forestillingen kørte sidste gang, var det med Lars Mølsted i rollen som den store skygge ulv. Om den skal spilles på helt samme måde, er endnu ikke afgjort.

– Det vil vise sig. Mads (instruktør Mad M. Nielsen) og Lars lavede noget ud fra materialet, der passede godt til Lars, så jeg er spændt på, om det bliver det samme eller noget andet, siger Mads Æbeløe.

Mads var selv på plads til en af forestillinger, da De Tre Små Grise spillede sidste gang. Han ved derfor, hvad han går ind til.

– Det var sjovt at se den, og jeg havde også oversat den, så efter at have læst den igennem en masse gange, fik jeg set den, forklarer Æbeløe.

At spille en musical for børn er specielt, og ikke noget Mads har prøvet før, så på det punkt, er han lidt på bar bund.

– Det bliver spændende, men jeg har ikke prøvet det før. Dem, der lavede det sidste gang sagde, at det var en fed oplevelse for børnene, siger han.

Sidst formåede børnemusicalen at blive nomineret til en Reumert. Til præsentationsrunden, da folk mødte ind, sagde instruktør Mads M. Nielsen i sjov, at de snupper Reumerten denne gang. På den anden side, set med seriøse briller, er der noget at leve op til med de anmeldelser, der kom.

– Vi er langt bedre end dem fra sidst, siger Æbeløe og slår over i den seriøse tone:

– Ej,det giver et pres. Man kan lægge sig selv i det som person, og så får vi det ud af det, vi kan uden at kigge på de andre, fortæller Mads Æbeløe.

Jacob Ditlev.

Den eneste fra castet, der var med sidste gang De Tre Små Grise blev spillet er Jacob Ditlev, som derfor har oplevelsen med i forhold til, hvordan børnene tog imod det.

– Den kan tale til et publikum fra tre år og op. Vi fangede børnene sidste gang fra start til slut, så den giver nogen deres første teater-oplevelse, siger Ditlev og kommer ind på, hvad han tænkte, da han hørte om De Tre Små Grise spilles:

– Det er fedt. Det er dejligt, at den får mere liv, fordi det er en lille perle.

Jacob Ditlev spiller igen rollen som den nørdede gris, Stig.

– I den her omgang blev jeg spurgt, da jeg har lavet den før. Der var ikke så meget at tænke over, da jeg fik buddet, siger Jacob Ditlev og slutter:

– Jeg glæder mig til at lave den fra bunden igen, og selvom det er en genopsætning, er det nye folk på scenen. Jeg har lidt en fordel, da jeg har prøvet det før,

Castet til De Tre Små Grise består denne gang af Mads Æbeløe (Den store stygge ulv), Anne Fuglsig (Mor Gris), Schwein (Jacob Prüser), Laura Wildt (Nee) og Jacob Ditlev (Stig). 

De Tre Små Grise spiller i perioden den 11. – 19. Februar, og billetter kan købes ved at klikke her.