Den 5 maj 2024 skrev jeg til alle byrådets medlemmer på vegne af foreningen Retssikkerhed For Alle, næste alle for et nyt medlem var kommet til og havde ikke fået en mailadresse.

Som formand for en af byens mange foreninger, der har med byens borgere at gøre, regnede jeg med at kunne se, at alle havde læst min mail eller måske endda svarede på den.
I mailen gav jeg et par eksempler på hvordan livet for nogle af byens borgere kan være når man som dem har en sag i kommunen.

Ud af de 20 medlemmer jeg skrev til, fik jeg en reaktion fra 50 % af dem.
Nogle havde trykket på knappen “læst mailen” her i blandt Karsten Byrgesen – Søren Larsen og Peder Wittendorff Tind, andre valgte at tage vores mail op til dialog, bl.a. Kirsten Hassing Nielsen, Cecilie Roed Schultz, Louis Axel Lindholm, Susanne Eilersen og vores nye borgmester Christian Bro.

Men hvad med de sidste 50 % af byrådets medlemmer.?
De får mange mails Jan, de går ikke ind i enkelt sager..nej det skrev jeg også i mailen at vi havde respekt for, de eksempler jeg brugte var for at synliggøre de problemstillinger vi ser eller svaret var de har nok ikke set den Jan, ja jeg fik rigtigt mange forslag til hvorfor 50 % af byrådets medlemmer ikke mente det var på sin plads at reagere på den ene eller anden måde, måske de har valgt at lukke øjnene for problemerne eller valgt at sige..den der forening Retssikkerhed For Alle er blot en døgnflue det hele går over.
Ja jeg ved det ikke, men med næsten 760 medlemmer, omkring 50 sager i kommune lige PT og et godt stykke over 100 på de lidt over 2 år vi har eksisteret, ja så må det vel være så som så med ordet en døgnflue.

Jeg er ked af det på vegne af vores medlemmer, jeg er ked af at nogle af byrådets valgte ikke mener de bør svare eller reagere på de mails der bliver dem sendt, især taget i betragtning af, at store dele af vores medlemmer har været med til at vælge dem.
Jeg vil som gå så langt som til at sige det er mangel på respekt, især når der bliver råbt op om at man skal respektere dem for det arbejde de gør i byrådet.

Jeg håber inderligt at det den manglende reaktion på min mail, skal ses i lyset af at de har været fraværende, ikke har kunne åbne deres mailboks eller på anden måde har haft udfordringer med deres mailprogram, men lige meget hvor meget jeg tænker den tanke, ja så vender jeg tilbage til den manglende respekt for vores forening og det arbejde vi gør for Fredericia by og byens borgere.

Dette til trods, så forsætter vi med at hjælpe borgerne og forsætter med at indgå i et tæt og godt samarbejde med sagsbehandlerne i Fredericia kommunes forvaltningen.