Daniel Høj Rasmussen fra Tarpgaard A/S i Fredericia vandt dette års DM i Skills og kan nu kalde sig Danmarks bedste alubyggerlærling  

Tre dages koncentrerede konkurrencedage endte lørdag eftermiddag med en sejr til 25-årige Daniel Høj Rasmussen, der nu kan kalde sig landets bedste alubyggerlærling.

– Der var mange komplekse dele i vores opgave, men jeg synes faktisk selv, at jeg havde et godt overblik og styr på det hele gennem hele processen, så jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt over ikke kun sejren, men også mit færdige produkt, siger Daniel Høj Rasmussen.

Lærlingene dystede i opgaven om at bygge et drivhus, der kræver et stort håndelag og præcision. En stor opgave, der betød, at selve opskæringen og bearbejdningen blev udarbejdet i optakten til Skills, og de tre konkurrencedage blev brugt til at samle, montere glasset og finpudse.   

Daniel Høj Rasmussen håber på, at sejren kan bruges til at få flere komplekse opgaver hos lærepladsen Tarpgaard A/S i Fredericia.   

– Mester er stolt og glad over resultatet. Min virksomhed har altid været rigtig god til at udfordre mig med meget ansvar og selvstændighed i mit arbejde, så jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer. Jeg kunne godt tænke mig at specialisere mig inden for mere komplekse projekter fremover, fortæller han.   

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Rekordmange kiggede forbi

Skills 2024 er det trettende Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser, siden Skills Denmark i 2011 begyndte at holde DM hvert år.

I år blev konkurrencen afholdt i Roskilde med cirka 280 deltagere fra 47 konkurrencefag og op mod 70.000 besøgende, der kiggede forbi konkurrencen. Besøgsantallet slog alle rekorder. I 2025 afholdes DM i Skills ikke, da der i stedet afholdes Euroskills den 9.-15. september i Herning.

Fakta om DM i Skills

  • Formålet med DM i Skills er at styrke de erhvervsuddannedes faglige stolthed, at hylde landets bedste lærlinge, samt at vise omverdenen det høje faglige niveau og de mange muligheder der findes på erhvervsuddannelserne.
  • Størstedelen af de besøgende er skoleelever i udskolingen, der står for at skulle vælge en ungdomsuddannelse inden for de næste par år.
  • Ved at besøge DM i Skills får de et unikt indblik i, hvor langt man kan nå med en erhvervsuddannelse – både fagligt, karrieremæssigt og videreuddannelsesmæssigt.

Fakta om Glarmesterlauget

  • Glarmesterlauget har flere end 200 medlemmer, som dækker hele landet. Find din lokale glarmester på www.glarmesterlauget.dk/find-din-glarmester/
  • En faglært glarmester er specialist i glas og vinduer og kan hjælpe med alt fra store glasfacader til indramning af malerier.