Solen bager, vandet i badelandet ser forfriskende ud med sine 24 grader, der dufter lidt af pomfritter og et par børn spiser is på bænken. Når man træder indenfor bommen, falder skuldrene straks en smule ned og vejrtrækningen bliver roligere.

– Det er lidt som cirkussæson lige nu. Vi gør klar, mens vi er i gang. Vi mærker tydeligt, at juni er startet godt, fortæller Camilla Dvinge, indehaver af DANCAMPS.

Campingpladsen, der tilbyder en række forskellige overnatningsmuligheder, er ikke kun populær blandt danskere.

– Vi har mange fra udlandet. Tyskere og hollændere. Vi har lige haft et stort hundetræf på plænen, vi har vores store telt, hvor man kan holde rigtig mange ting, siger Camilla.

Der er fortsat ledige pladser til sommer, og det er ikke for sent at planlægge et ophold. Camilla pointerer, at naturen især er en stor tiltrækning for gæsterne.

– Det er gået op for mange, at man med ferie i Danmark kan opleve utroligt mange ting, siger hun.

Hos DANCAMPS er de unge ansatte en essentiel del af holdet.

– Vi har rigtig mange unge mennesker ansat, de er en utrolig vigtig brik. De har et rigtig godt sammenhold, og mange kommer tilbage år efter år og arbejder hos os, fortæller Camilla.

En af campingpladsens stoltheder er deres badeland.

– Vi er stolte af badelandet, vi bygger lige pt. mere sikkerhed ind der. Man ser det ikke som gæst måske. Vi har investeret i vandbehandling og overvågning. Badelandet er jo Fredericias det eneste udendørs badebassin. Der er også minigolf – det hele kan også bruges selvom man ikke bor på pladsen, siger hun.

På pladsen findes også en café, der netop er blevet forpagtet af Johan og Maibrit. De leverer både rundstykker til arrangementer og laver dages ret, som er et sikkert hit hos fastlæggerne.

Hos DANCAMPS er der flere forskellige overnatningsmuligheder. Fra traditionel camping, hytteferie til glamping. Camilla forklarer:

– Der er rigtig mange forskellige grupper herude som alle oplever noget sammen, det giver dem noget anderledes end hvad de ser andre steder.

I takt med den stigende popularitet er sæsonen forlænget, og der er store forventninger til sommeren.

– Vi prøver at forlænge sæsonen lidt. Hollænderne har ferie i september. Der bliver rigtig meget fart på henover sommeren. Pladsen har 400 enheder, de store ferieuger skal man lige booke lidt på forhånd. Men vi skal nok finde plads, siger Camilla.

Hun ser frem til en travl sæson og til at byde gæsterne velkommen til en sommer fyldt med oplevelser.

– Der er mange ting her som er unikke, i Fredericia. Man kan nå rigtig meget indenfor en time. Det er mikset af alt det forskellige, der gør stedet godt.

Den uforlignelige beliggenhed ved Lillebælt og campingpladsens tiltagende popularitet har givet anledning til udvidelse af faciliteterne og en forlængelse af sæsonen. På DANCAMPS har man ligeledes skabt hyggelige kroge med bænke, der vender ud mod det imponerende vandlandskab, og der er tilføjet et bålfad til at lave skumfiduser på. Det er detaljer som disse, der skaber den unikke campingoplevelse og differentierer DANCAMPS fra et traditionelt hotelophold.

– Du kan ikke lave snobrød på et hotelværelse, griner Camilla og fortsætter:

Man kommer herud på spidsen, og så er du her, du kan ikke komme længere. Man er omgivet af naturen, det gør at vi skal passe til naturen og ikke omvendt

En af de nyeste tilføjelser til campingpladsen er de populære glampingtelte. Disse telte, der kombinerer luksus og camping, er blevet så eftertragtede, at de er udlejet indtil november, og på denne onsdag er de også allesammen udlejet.

– Der er fire telte i alt, de har alle dobbeltsenge og et ekstra værelse med køjer, der er bad og køkken. Det er jo lidt et hotelværelse, men i et telt, fortæller Camilla.

DANCAMPS er ikke blot et sted for overnatning. Der er blevet satset på at skabe en mangfoldig palette af oplevelser og aktiviteter, der gør det muligt for gæsterne at opleve mere end bare camping. For nylig afholdt de en vinsmagning i samarbejde med Korsholm Vin.

– Med stor succes, tilføjer Camilla, vi forsøger altid at lave nye ting, så vi kan andet end bare camping.

Forventningerne til den kommende sommer er høje, og der er allerede fuld fart på forberedelserne.

– September bliver også god, vi har lavet en hollandsk hjemmeside, da man i Holland har senere ferie fortæller Camilla. Det er mikset af alle de forskellige, der gør stedet godt og får det til at fungerer.

For Camilla og hendes team er det klart, at DANCAMPS handler om mere end bare camping. Det handler om at skabe en unik oplevelse, hvor gæster kan være tæt på naturen og samtidig nyde en bred vifte af aktiviteter og faciliteter. Og med den positive start på sæsonen, ser det ud til, at det budskab har fundet vej til både danske og internationale feriegæster.