Brian Nørholt ville stoppe en 52-årig mand, da han udviste truende adfærd over for en yngre mand. Det endte med, at Brian blev tildelt to knytnæveslag i hovedet, inden han fik lagt den 52-årige ned.

Episoden fandt sted på parkeringspladsen ved Circle K på Vejlevej i Fredericia, hvor en kvinde sad og ventede på kæresten, der var inde på tankstationen. Mens kæresten var inde på tanken, kom den 52-årige mand hen til kvinden i bilen og sagde, at han var fra politiet og ville beslaglægge bilen.

Han endte med at få nøglen, men kvindens kæreste kom ud fra tankstationen og fik stoppet det, da manden var i færd med at bakke. Det stoppede ikke der, da manden igen sagde, han var fra politiet. Det troede kvindens kæreste ikke på, og så steg den 52-årige mand ud af bilen og gik hen mod, hvad Brian Nørholt beskriver som en ung mand.

Og det var der, Brian Nørholt kommer ind i billedet. Han havde været i svømmehallen og holdt for rødt lys ved krydset ved Circle K. Inde på tankstationens parkeringsplads kunne han se et optrin.

– Ved el-ladestanderne stod en ældre og yngre mand. Den ældre mand slog efter den yngre, og da det blev grønt, kunne jeg se, at den unge løb væk fra den ældre. Jeg ville derfor hjælpe ham og kørte derind. Jeg kørte 1-2 meter op bag ham og dyttede kraftigt og rullede vinduet ned og råbte, at manden skulle stoppe. Det hjalp ikke. I stedet vendte han sig om mod mig og gik mod mig. Jeg synes, at han virkede fattet og forventede derfor, at han ville sige noget, siger Brian Nørholt og fortsætter:

– Helt umotiveret gav han mig to hurtige knytnæveslag. Det hele skete inden for ti sekunder. Jeg tog derefter fat i hans højre arm, rev ham ind i bilen. Jeg prøvede at få min sele af og tog hans arm i brydergreb. Det gjorde ham rolig, og så kunne jeg få selen af. Jeg tog ham derefter ud af bilen og lagde ham ned. Jeg ringede derefter til politiet, der kom og optog rapport.

På forhånd tænkte Brian Nørholt ikke over at sige noget til den 52-årige mand, da der er væsentlig fysisk forskel på de to personer.

– Jeg handlede instinktivt. Manden, som slog mig, er mindre end mig og der er vel 50 kilo til forskel på os, og derfor var jeg ikke nervøs. Da han slog mig, var det derfor ret dumt af ham. Jeg tænkte, at der var noget galt med manden, men han havde en pæn skjorte og pæne bukser på, så jeg troede, at han var normal. Da jeg hørte historien om fra de implicerede, så blev jeg vred, og det var jeg ikke, da jeg lagde ham ned. Jeg synes, at det er enhvers pligt at reagere i sådan en situation, og det gjorde jeg, slutter Brian Nørholt.

Den 52-årige mand er efterfølgende sigtet for vold, tyveri af personbil og for spirituskørsel.