I nat har Fredericia oplevet en række alvorlige brande, der har skabt ødelæggelse og kaos. Politi og brandvæsen blev kaldt ud til to separate brande — den første ved Dinoland og den anden ved Fredericia Banegård. En 28-årig mand fra Vejle er blevet anholdt i forbindelse med begge brande og skal i dag for retten i Kolding. Manden er den samme, der mandag to gange begik hærværk i Madsby Legepark og stjal en bil derfra.

Vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Mikkel ross, oplyser ved dagens pressebriefing, at brandvæsnet og politiet blev kaldt til den første brand onsdag klokken 01:03 ved Dinoland ved JP Blomster Engros. To varebiler, en sættevogn, og en container stod i flammer. Facaden på Dinoland og JP Blomster Engros er røgskadet og har taget skade. Efterforskningen indikerer, at branden startede klokken 00:44 og betragtes som påsat.

Kun 37 minutter senere, klokken 01:40, opstod endnu en brand ved Fredericia Banegård. En el-bus stod i flammer, og ilden bredte sig hurtigt til yderligere tre busser fra både Sydtrafik og Tidebus. Flere personbiler blev også beskadiget af flammerne.

En 28-årig mand fra Vejle blev anholdt klokken 02:16 nær Fredericia Banegård. Den sigtede er også mistænkt for tidligere hærværk og biltyveri fra Madsby Legepark. Han forventes at skulle i grundlovsforhør klokken 14.00 i dag ved retten i Kolding. Flere spor i sagen peger på, at det er samme gerningsmand bag alle brandene, og der er ingen formodning om medgerningsmand.

Mikkel Ross fortæller, at det er samme gerningsmand, som mandag raserede Madsby Legepark. Mellem mandag klokken 01:42 og 04:19 havde en mand smadret adskillige vinduer i et hus og efterfølgende stjålet en ladbil. Manden blev efterfølgende anholdt i Bøgeskov, men siden løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille den 28-årig mand. Mandag aften var der igen udøvet hærværk og brudt ind i det samme hus i Madsby Legepark, og man formodede, at der var tale om samme gerningsmand, men politiet fandt ham ikke. Nu viser det sig, at den 28-årig vejlenser har været på spil igen, og er anholdt, og sigtet for alle forholdene.

For nuværende er der en afspærring på hjørnet af Vendersgade i Fredericia for enden af gågaden mod Danmarksgade. Det skyldes, at der har været forsøgt antændt en postkasse, og også det kan gerningsmanden kobles på, oplyser vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Rune Nielsen.