Turismen i Kanalbyen har siden forbuddet mod autocamperparkering oplevet et drastisk fald. Situationen har haft stor indflydelse på områdets atmosfære, som nu virker mere stille og tomt end tidligere. Dette har udløst bekymring blandt de lokale beboere og politikere. Bosætnings- og turismeudvalget i Fredericia har nu bedt forvaltningen undersøge muligheden for at etablere en autocamperplads.

Tidligere på sommeren gik AVISEN en tur i Kanalbyen, der tom. Det eneste, som der var, var enkelte fiskere og nogle, som var ud at gå en tur. Det samme syn er der stadigvæk. Dengang sagde borgeren  Christian Priisholm:

– Folk har virkelig hygget sig her. De var også oppe i byen. Jeg frygter, at handelslivet vil gå i stå. Alt skal være fint og moderne. Når de gør sådan noget her, hvad sker der så med fiskerne? De har også ret til at være her, sagde Christian Priisholm med et bekymret udtryk.

Priisholm udtrykte desuden håb om, at der kan findes en holdbar løsning på denne situation. Han mener, at den nuværende situation, med det store, øde område, simpelthen ikke er acceptabel.

– Det er så synd, at de ødelægger denne plads. Man kan se, at folk betaler for parkering i legeland, så det fungerer jo fint. Men her er det bare øde. Kommunen er simpelthen ikke samarbejdsvillige. De er umulige at diskutere med, afsluttede Priisholm med en tydelig følelse af afmagt.

Om det ender med, at man alligevel finder en løsning i Kanalbyen er uvist, men Fredericia Kommune arbejder på en løsning så autocamperne har et sted at holde til.

René Olesen, direktør for vækst, teknik og klima i Fredericia Kommune, mener at Voss-grunden kan være en mulig løsning. Han påpeger, at grunden er stor nok til at kunne rumme et sådant projekt, men det kræver stadig nøje overvejelse.

– Helt, kort så har det ikke været muligt at finde en plads inden for voldene der er egnet til at kunne drive en officiel autocamperplads. Udvalget er blevet forlagt muligheden for, at en del af den midlertidige parkering på Voss-grunde kunne anvendes, men den er ikke optimal i forhold til nærhed til vandet mv. autocamper må gerne holder der og parker hvis de har lyst til det.

– Vi undersøger stadig forskellige muligheder, og det er ikke noget der sker lige om hjørnet. En officiel autocamperplads kræver mange foranstaltninger, som vi endnu ikke er klar til at implementere. Derudover er der et spørgsmål om parkeringspladser, som også skal tages i betragtning, siger René Olesen.

Direktøren påpeger, at der ikke er mange områder inden for voldene, der kan rumme en autocamperplads. Han nævner, at nogle har foreslået Kastellet, men det ligger ikke på volden, og der er ikke plads til parkering. Det virker derfor som om, Kanalbyen er den eneste mulighed.

René Olesen nævner også muligheden for at indgå en aftale om en større plads med en lejevirksomhed, men finder det svært at finde et sådant sted i byen.

Han siger desuden, at der er blevet overvejet næsten alt i forhold til parkering, og at det er deres største udfordring. Han foreslår derfor, at der kunne være steder med færre parkeringspladser, selvom han erkender, at der ikke er meget de kan gøre ved det.

Der er også blevet foreslået andre steder som mulige løsninger. For eksempel området ved Østerstrand, samt området omkring lystbådehavnen, da autocampere tydeligvis nyder at være ved vandet.

Forvaltningen arbejder på at finde en løsning, og det bliver interessant at følge udviklingen i denne sag.