Anette Hyre-Jensen blev ikke genvalgt til byrådet for Socialdemokratiet i Fredericia, men nu er hun indtrådt igen.

Da Steen Wrist trådte af som borgmester og byrådsmedlem, åbnede døren sig for Anette Hyre. Hun blev valgt til byrådet tilbage i 2017 under Jacob Bjerregaards rekordvalg. I 2021 blev Hyre ikke genvalgt på trods af, at hun fik 188 stemmer. Hun var 45 stemmer fra Bente Ankersen, der blev valgt på det niende og sidste socialdemokratiske mandat.

I stedet måtte Anette Hyre tage til takke med at blive første suppleant, men hun har dog ikke siddet og set helt til fra sidelinjen. Hun har været indkaldt som stedfortræder til flere byrådsmøder, og til de socialdemokratiske gruppemøder har hun været inviteret med qua hendes status som første suppleant.

Nu er Anette Hyre tilbage på permanent basis, og det med en ordentlig stak udvalg. Hun har fået poster i fire udvalg i form af Unge- og Uddannelsesudvalget, Kultur- og Idrætsudvalget, Beskæftigelse- og Sundhedsudvalget samt Bosætning- og Turismeudvalget.

– Jeg har siddet i flere af den slags type udvalg i sidste byrådsperiode, så det er ikke helt nyt for mig – det var det sidste gang, da jeg startede helt fra bunden. Det er kun Bosætning- og Turismeudvalget, der er helt nyt, som jeg ikke har erfaring med, men der har jeg tidligere haft et godt samarbejde med formand Susanne Eilersen, så det skal nok gå, siger Hyre.

At komme ude fra og så sætte sig på fire udvalgsposter kan lyde af meget, men det var et bevidst valg fra Socialdemokratiet.

– Jeg kom med nogle ønsker, og det var der også andre, som gjorde, og som Søren Larsen tidligere har sagt, så ville vi rokere mindst muligt om, og derfor faldt det sådan ud som det gjorde. For mig handlede det ikke om, hvilke udvalg jeg kom i, slår Anette Hyre fast.

Måden, som Anette Hyre fik besked på, at hun trådte ind i byrådet igen, skete på en lidt spøjs måde.

– Steen prøvede på at ringe til mig den dag han ville melde det ud, men jeg kunne ikke tage telefonen. Lidt efter skrev han en besked, om jeg skulle ringe. Det nåede jeg ikke, og i stedet skrev han, hvad der kom til at ske. Jeg ønskede ham tillykke med hans nye arbejde. Efter det blev offentliggjort skrev min svigersøn, der ikke bor i byen, at han havde læst Steen trådte tilbage allerede nu, og om det betød, at jeg så ville være tilbage i byrådet. Jeg svarede, at det tror jeg. Jeg ville selv informere min familie om det, og jeg ringede derfor selv til dem og fortalte det, forklarer Anette Hyre.

Med den nylige indtræden i byrådet betyder det, at Anette Hyre, ved siden af hendes daglige arbejde, nu får ekstra at se til, og det koster på familiekontoen.

– Jeg kommer til at få travlt, og det gør, at jeg ikke kommer til at se mit barnebarn så ofte. Men det er ikke sådan, at jeg er fuldstændig hængt op, og der er også perioder, hvor politik ikke fylder så meget. Jeg er glad for, at jeg er i byrådet igen, da jeg så kan komme ind og bidrage med det, som dem der stemte på mig, synes jeg kan, siger Anette Hyre.

Den nu forhenværende borgmester, Steen Wrist, havde Anette Hyre et særligt forhold til. Derfor er det lidt specielt, at det nu er ham hun afløser i byrådet.

– Det var faktisk Steen, der fik mig til at stille op til valget i 2017. Jeg var medlem af Socialdemokratiet i forvejen, men Steen afholdt et ‘lyttemøde’, hvor han fik inspireret mig til at stille op. Det er derfor lidt pudsigt, at jeg nu ender med at afløse ham, da han har fået et nyt job, slutter Anette Hyre.