FC Fredericia skal have sat en prop i hurtigst muligt, og sker det ikke, så kommer det til at hedde 2. division til næste sæson.

Fredericianerne har fået den værst tænkelige start på forårssæsonen. To nederlag og en målscorer 0-6. At det ikke er lykkedes at score endnu er ikke holdets største problem. Mod Hillerød fik fredericianerne et mål annulleret, der var tvivlsomt, og mod Sønderjyske blev endnu et mål annulleret og der var flere chancer, der var store. 

Hvad værre er, at FC Fredericia begår den ene personlige fejl efter den anden. Begge mål mod Hillerød blev startet af personlige fejl, og de to første mål af Sønderjyske var også to store personlige fejl af FC Fredericias spillere. Paradoksalt nok spillede FC Fredericia faktisk bedre i nederlaget på 4-0 til Sønderjyske end i åbningskampen mod Hillerød, men de personlige fejl blev straffet. Ser man på selve pasningsspillet i længere perioder var det fint, og der var det ikke til at se, at FC Fredericia er et bundhold, men flot pasningsspil giver ikke point.

Point står FC Fredericia og mangler akut, men hvad skal holdet gøre? De offensive esser, som FC Fredericia hentede ind i januar, render småskadet rundt og er ikke klar endnu. Den defensive stabilitet, som man håbede at få med Jesper Juelsgård, har ikke hjulpet. Meldingen går på, at FC Fredericia træner på et fornuftigt niveau, og i træningskampene var tendenserne også opløftende, men da det endelig gjalt pointmæssigt, har de personlige fejl gjort et indtog igen.

Den nemme løsning ville være at pege på træneren, men hjælper det, og hvad er alternativet? Michael Hansen har kontrakt frem til sommeren 2024, og det vil derfor koster en sum penge at afskedige ham, og pengene hænger ikke på træerne. Et andet aspekt i det er, at en afløser heller ikke bare er til at hive ind nu. Sportsligt kan en ny træner ikke rykke holdet fra den ene dag til den anden. Typen, der vil kunne ændre noget, er en der kan sætte sig i respekt verbalt og være en indpisker. Sådan en type er Peter Sørensen, der ikke har noget trænerjob pt., og i stedet gør sig som ekspert for Viaplay i Superligaen. Det job er han formentlig glad for, og får et honorar for, som FC Fredericia næppe kan matche. Der skal virkelig meget til for, at FC Fredericias sportslige ledelse kaster Michael Hansen over bord, og uden det rette alternativ, vil det ikke have den ønskede effekt.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I stedet skal FC Fredericia få stoppet den blødning, som er i gang. Kigger man ned over FC Fredericias hold er det ikke et hold, der burde være på 11. pladsen i NordicBet Ligaen. Det er det mentale aspekt i det, som skal knækkes. Det kræver en mandfolkepræstation af alle mand i og omkring FC Fredericia, der nu har fire point op til Hobro på tiendepladsen, som giver overlevelse. Den afstand er overkommelig, men hvad værre er, at Hobro i næste spillerunde møder Nykøbing, og er favoritter til at vinde det opgør. I samme runde møder FC Fredericia HB Køge, der har fået en god start på foråret, og det lugter derfor ikke af point på papiret. Alarmklokkerne ringer derfor for alvor i FC Fredericia, der i næste spillerunde kan risikere at være syv point efter tiendepladsen.