Tirsdag klokken 10:30 var der demonstration på rådhuspladsen i Fredericia. Budskabet var klart: Der skal ikke spares på de ældre, når budget 2024 skal vedtages. Demonstrationen stod “Skovholdet” fra Seniorhuset I.P. Schmidt bag, og omkring 150 dukkede op.

I disse uger forhandler politikerne i Fredericia kommune om budget 2024, og med i sparekataloget, som er udarbejdet af forvaltningen, er der forslag om at skære ned på aktivetsmedarbejdere, sygeplejersker og café i seniorhuset, men det skal ikke ske, hvis det stod de til de mange fremmødte, som løftede deres utilfredshed og bekymringer overfor politikerne, som var mødt frem.

Bente Ankersen og Søren Larsen fra Socialdemokratiet var mødt frem for at tale med seniorerne. Foto: AVISEN

Hver tirsdag er omkring 30 seniorer en tur i Fuglsangskoven. Den tur var i dagens anledning blevet droppet, og kaffen, som de plejer at drikke sammen, blev indtaget på rådhuspladsen. En af dem, der plejer at deltage er Ole Herlufsen, som undervejs holdt et banner i vejret.

– Jeg bryder mig ikke om de besparelser, de foreslår. Jeg er måske endda en af dem, som har det bedre, men nogle af dem, der kommer her, er personer, som måske kommer ud én gang i ugen. Hvis man fjerner det, de tager ud til, forstår jeg det ikke, siger Ole Herlufsen og henviser til, at i sparekataloget er aktivitetsmedarbejdere fra Seniorhuset I.P. Schmidt i farezonen.

Ole Herlufsen med banneret med teksten: Slut med at spare på de svageste. Foto: AVISEN

Fredericia Kommune kan ikke komme uden om, at der skal spares penge. I sparekataloget er der forslag for 96 millioner kroner, men så mange penge skal der dog ikke spares i alt. Når budgettet vedtages vil der dog komme til at indgå besparelser, men hvilke områder, der skal spares på, ved Ole ikke.

– Jeg bliver 78 år i dag, og ved godt, at man skal spare penge, men noget andet er galt. Nu sidder der nogen og lover en masse på tv og siger, vi har så mange penge, at vi kan købe hele verden, og så skal vi åbenbart spare penge på nogle mennesker, hvor man måske fjerner ugens højdepunkt. Jeg har selv arbejdet siden jeg var 14 år, men jeg kender godt problemet, siger han.

Borgmester Steen Wrist var også ude for at tage dialogen med de fremmødte. Foto: AVISEN

For Ole Herlufsen er Skovholdet en væsentlig del af hans hverdag, hvor han mødes med ligesindede seniorer.

– Vi er omkring 30 mennesker, der mødes i Fuglsang ved rådyrene, og så er der kaffe, kakao og kage. Har nogen fødselsdag, så får man en lille “spids”. Dem, der kan, går en tur, og for dem, der ikke kan komme selv, har vi fået lov at låne en bus. Det er guld værd, siger Ole, som dermed skulle have givet en spids i dag på hans fødselsdag, men det kunne ikke blive til noget grundet demonstrationen.

Sune Nørgaard Jakobsen. Foto: AVISEN

En af de andre tilstedeværende var Sune Nørgaard. Han udtrykte glæde over, at seniorerne benyttede sig af deres demokratiske rettigheder.

– Det er godt, at de benytter sig af den demokratiske ret. De mennesker her har bygget samfundet op, og man diskuterer, om de skal have et bad hver tredje uge, eller om de kan få brød på bordet – det er ikke rimeligt. De skal have en værdig alderdom; det burde være på sin plads, og det lægger KL og regeringen ikke op til med det budget, de sender ud til kommunerne, siger Sune Nørgaard Jakobsen.