Vossloh styrker positionen på det danske marked gennem en langsigtet rammeaftale med Banedanmark. Betydelig udvidelse af markedsandel inden for sporskifte i Danmark, herunder en rammeaftale med en varighed på fire år og en omsætning på omkring 300 millioner kroner. Fredericia er i centrum for denne produktion.

Vossloh, en global leder inden for jernbaneinfrastruktur, fortsætter sin vækststrategi og udvider markant sin markedsandel på det attraktive danske jernbaneinfrastrukturmarked. For nylig blev to rammeaftaler indgået med den statslige jernbanenetoperatør, Banedanmark, for levering af skiftesystemer og tilhørende reservedele med en varighed på fire år og en samlet volumen på omkring 300 millioner kroner. Begge aftaler er udstyret med optioner og kan forlænges af Banedanmark to gange med yderligere to år.

For at kunne levere de forudsamlede skiftesystemer til Banedanmark på den bedst mulige måde vil Vossloh etablere en lokal produktionsfacilitet på omkring 3.000 kvadratmeter ved siden af Banedanmarks betonsveller-produktionssted i Fredericia, Danmark. Den lokale produktionsfacilitet vil give Vossloh mulighed for at levere jernbaneinfrastrukturkomponenter til Banedanmark meget omkostningseffektivt, med korte leveringstider og på en økologisk bæredygtig måde.

– Nordeuropa har i årevis været et vigtigt marked for os inden for skiftesporsforretningen. Alene i 2022 genererede vi omsætningsindtægter på omkring €130 millioner på det nordeuropæiske marked. Ordren fra Banedanmark styrker betydeligt vores markedsposition på det vigtige danske marked. Vi ser frem til et tillidsfuldt, langsigtet og – ikke kun geografisk set – tæt samarbejde. Vores strenge kundeorientering har igen vist sig at være den rigtige og spillede en afgørende rolle i at vinde denne kontrakt, siger Jan Furnivall, COO for Vossloh AG.

Om Vossloh

Vossloh er en global teknologigruppe, der i omkring 140 år har stået for kvalitet, sikkerhed, kundefokus, pålidelighed og innovativ styrke. Med sit omfattende sortiment af jernbanerelaterede produkter og tjenester er Vossloh blandt verdensmarkedslederne i denne sektor. Vossloh tilbyder et unikt bredt sortiment af produkter og tjenester under ét tag: Befæstelsessystemer til skinner, betonsveller, skiftesystemer og overgange, samt innovative og stadig mere digitalbaserede tjenester for hele levetiden af skinner og skifter. Vossloh bruger sin systemforståelse af sporet til at adressere kundernes centrale behov for “tilgængelighed af jernbanesporet”. Vosslohs produkter og tjenester anvendes i mere end 100 lande.

Med cirka 75 datterselskaber i næsten 30 lande og over 40 produktionssteder er Vossloh lokalt aktiv på verdensplan. Vossloh er dedikeret til bæredygtig virksomhedsledelse og klimabeskyttelse og bidrager med sine produkter og tjenester væsentligt til bæredygtig mobilitet af mennesker og varer. Gruppens aktiviteter er organiseret i de tre divisioner Core Components, Customized Modules og Lifecycle Solutions. I regnskabsåret 2022 genererede Vossloh omsætningsindtægter på €1.046,1 millioner med omkring 3.800 medarbejdere.