Efter en omfattende renoveringsproces er Volkswagen på Egeskovvej i Fredericia klar til at byde kunder velkommen i sine to splinternye vaskehaller. Direktør Henrik Kjærgaard kunne ikke være mere begejstret for resultatet.

Det er en tirsdag eftermiddag, og vi bliver vinket ind i hal nummer 1 af Henrik, der står og venter, da vi ruller ind på pladsen ved Egeskovvej i Fredericia. Solen spejler sig i de nypolerede fliser. Det er nemt at starte vasken i OK-appen på telefonen, uden overhovedet at behøve at forlade bilens komfortable sæder. Vi vælger den grundige vask, som også er den, man kan prøve til 1 krone den kommende weekend.

– Vi hos volkswagen drifter maskinerne, men man kan bruge OK’s app, det gør det bare nemmere for mange og rigtig let at komme til, siger han.

Den otte uger lange renoveringsproces har ikke kun moderniseret vaskehallerne, men også gjort dem bredere for at forbedre brugeroplevelsen. Selvom OK’s logo altså pryder vaskehallerne, understreger Kjærgaard, at det er bilforhandleren, der ejer de to haller.

– Alt har været brækket ned og fjernet. De eksisterende vaskehaller var ved at være godt udslidte, men nu spiller det hele igen. Alting har fået en optimering og er blevet nyt og bedre, siger han.

De gamle vaskehaller, der har stået for omkring 30.000 bilvaske årligt i de sidste syv år, trængte ifølge Kjærgaard til en kærlig hånd.

– Maskinerne trængte til det, og vi valgte, at nu var det tiden til at give det hele en ordentlig omgang, griner han.

I vaskehallen er bilen nu dækket af lag af hvid sæbe, skumbørsterne bliver bragt i spil, hvirvlende og snurrende vasker de snavset af. Det er både lidt hypnotisk, men samtidig beroligende. Lyden er blød, næsten dæmpet, ikke den sædvanlige skurrende lyd, man nogle gange oplever.

For at fejre genåbningen inviterer Volkswagen Fredericia kunderne til at vaske deres biler til en særlig nedsat pris:

– Fredag, lørdag, søndag koster en grundig vask kun 1 krone, normalt koster den 99 kr. Vi regner med, at der bliver fyldt op med biler, og at det bliver tre dage med fuld blæs på. Det har taget 8 uger at få det hele sat op, og det har kostet os i millionklassen, men vi ser det som en investering i fremtiden. Både vores kunder og vores maskiner trængte til det, siger han og smiler.

Til dagligt er vaskehallerne ubemandede, men i forbindelse med genåbningen vil der være fuldt bemandet, så unødig trængsel kan undgås. Man vil kunne vaske bil fra kl. 06.00 til 23.00. Alle kunder opfordres til at komme forbi, selvom om der måske er lidt kø – går det med to haller rigtig hurtigt. Og som Kjærgaard stolt tilføjer: Så er alt her er jo svanemærket.

Med deres nye renoveringsprojekt har Volkswagen Fredericia også et stærkt fokus på miljøet. Alt i de nye vaskehaller er svanemærket, hvilket betyder, at såvel vand som rengøringsmidler lever op til strenge miljø- og sundhedskrav. Dette, mener Henrik Kjærgaard, vil bidrage til en endnu mere positiv kundeoplevelse, hvor man ikke bare får en ren bil, men også kan føle sig godt tilpas med de miljømæssige konsekvenser af bilvasken.

– Vaskehallerne er faktisk også blevet bredere, vi havde lagt mærke til, at især med vores varebiler kunne det blive snævert. Det har vi taget højde for, så der nu er rigeligt plads til også større biler, forklarer han.

Kjærgaard håber, at kunderne vil tage godt imod de nye faciliteter, og ser frem til at fortsætte med at tilbyde førsteklasses bilvask til lokalområdet.

– Vi har været her i mange år, og vi har planer om at blive ved med at levere den bedste service og de bedste faciliteter til vores kunder i mange år fremover, afslutter han.

De højeffektive tørreblæsere starter nu deres arbejde. Deres dybe brummen fylder vaskehallen. Man kan forestille sig hvordan det må føles som en vindtunnel på den anden side af bilens ruder, men i stedet for kaos bringer det en følelse af fornyelse. Luftstrømmen virvler rundt om bilen, fjerner hver eneste dråbe vand og efterlader lakken spejlblank. Vi triller tilbage i solen og vinker farvel til Henrik, som langsomt går tilbage på kontoret.