Vintertjensten i Fredericia Kommune har været på et stort arbejde i 2023-24, der bød på et større arbejde end tidligere år. Det er Teknisk Udvalg blevet orienteret om.

Fredericia Kommune har i vinteren 2023-2024 håndteret 45 udkald på klasse1-veje. Der har ligeledes i vinteren 2023-2024 været 38 udkald på klasse 2 veje og stier.

Beredskabet består af 18 ruter, der er fordelt således:

  • 2 klasse 1 ruter
  • 5 klasse 2 ruter
  • 4 klasse 3 ruter
  • 11 klasse 2 stiruter, herunder også grundejerpligter.

Der er udbudt 7 ruter i licitation, øvrige opgaver løses af Fredericia Kommune.

Fredericia Kommunes vinterregulativ følger i dag i stor udstrækning Vejdirektoratets direktiv for blandt andet klasse1-veje.

Vinteren 2023-2024 bød på flere udfordringer end tidligere år.

Flere saltudkald, blev afbrudt af snefald, der opstod i de sene morgentimer. Det gav udfordringer, da maskinparken hermed allerede var i gang med en opgave, da opgaven ændres.

Rutelængder er tilpasset saltudkald, hvilket betyder en normal rute kan løses på 3-4 timer. Dette er igennem de senere år optimeret, hvilket dog ved sne betyder en væsentlig øget responstid. Konkret kan nogle ruter være 6-7 timer om gennemførelse, hvilket er ud over de forventede servicetider.

Der har været et øget pres fra erhvervsområder på serviceniveauet, herunder Danmarks C og Taulov. Der har ligeledes været kritik af den udførte service i områderne. Fredericia Kommune har været i dialog med den/de eksterne entreprenører, der har løst opgaven i det område.

Forvaltningen har i januar 2024 på baggrund af ovenstående administrativt foretaget mindre tekniske ændringer på følgende vinterklasser

  • Entreprenørvej er blevet ændret fra klasse 4 til klasse 3 pga. institutionen Proaktiv
  • Hele Bundgårdsvej er nu klasse 2 pga. tung trafik fra Tonne Kjærsvej til Vejle Landevej
  • Navervej er ændret fra klasse 4 til klasse 3 pga. virksomhederne.

Se her et indslag med udvalgsformand Christian Bro, der fortæller om evalueringen.