Mikkel Fredensborg Schmidt, Claus Fey, Christian Rosenberg og Trine Frederiksen vil ro over Atlanten i en robåd. Det sker i 2024, men allerede ved starten af årets udgave af World’s Toughest Row var de til stede i startområdet ved La Gomera.

De fire skulle efter planen være til stede omkring startområdet ved La Gomera fra den 9. – 13. december. Det endte dog med, at Trine blev hjemme, da hun var blevet syg og for ikke at smitte årets deltagere, som de ville komme tæt på, valgte hun at blive hjemme.

I stedet drog Mikkel, Claus og Christian afsted. Alle fire har PTSD, og det er derfor vigtigt for dem at kende deres omgivelser på forhånd, så der ikke kommer flere uventede indslag, og man har styr på det hele inden starten går. Samtidig benyttede de turen til at blive rystet endnu mere sammen, og som et plus fik de set den båd, som de har købt, i virkeligheden, da den også er med i dette års udgave af World’s Toughest Row.

Det hele var dog ikke fryd og gammen. Der var nemlig forhold, der gjorde, at dette års start var ved at blive rykket til før Mikkel, Claus og Christian ankom til La Gomera, der ligger på De Kanariske Øer.

– Løbslederen Carsten fortalte os, at det sandsynligvis ville blive rykket til den 9. december på grund af vejret. Vi græd næsten, også fordi det var det eneste vi ville se. Vi fulgte med på sociale medier, og der kunne vi se, da vi landede, at det ville blive mellem den 10. og 13. – det var meget bedre. Da vi landede blev det bekræftet, at det blev den 13. december, så alt endte godt, siger Mikkel.

Foto: Robin Skjoldborg

Oplevelsen nede på La Gomera var hele rejsen værd for Mikkel, Claus og Christian. De fik set forholdene an og fik også lært noget af crewet bag løbet at kende.

– Det er virkelig vanvittigt, for det er jo et cirkus dernede. Men det betyder, at vi bliver bedre forberedt til næste år, nu hvor vi kender placeringerne af de forskellige ting, og hvor vores båd er. Derfor er der ingen panik eller uro på stedet. Jeg må indrømme, at mødet med staff crewet bag løbet, Atlantic Campings, var fantastisk. De var helt vilde med os, hvilket var utroligt positivt. Det giver os måske en fordel, eller i det mindste en unik kvalitet, fordi vi er danskere. Carsten, som også er dansker, bidrager med den der varme og kærlighed, som faktisk gælder for alle derude, siger Mikkel.

Hele formålet med, at Mikkel, Claus, Christian og Trine skal ro over Atlanterhavet i en robåd, er at de vil sætte fokus på The Blue Line Denmark, der er en organisation, som sætter fokus på politiveteraner som netop Claus, Christian og Trine er. Nede på La Gomera rendte de tre tilstedeværende roere rundt i en t-shirt, der indikerede det, og det gav opmærksomhed.

– Når man vandrede på molen, var der en særlig opmærksomhed fra de forbipasserende. Selvom det så ud som om, de ikke kiggede direkte på en, kunne man tydeligt mærke deres blikke glide fra brystkassen op til øjnene. Deres spørgsmål om, hvorvidt vi skulle ro, fulgt op af erkendelsen om, at det først var næste år, afslørede, at de godt vidste, hvad det hele handlede om, forklarer Mikkel.

Foto: Robin Skjoldborg

Til dette års udgave var der 39 tilmeldte både, men kun 38 endte med at stille til start. Næste år venter rekordmange tilmeldte, og det er noget Mikkel ser frem til.

– De håber, at de kommer op på 50 hold, men der er allerede 47 hold tilmeldt, og det bliver det største nogensinde. Det bliver mega fedt, og vi glæder os til at repræsentere Danmark ved sådan et stort event, slutter Mikkel.

Følg med på Mikkel Fredensborg Schmidt, Claus Fey, Christian Rosenberg og Trine Frederiksen på deres Facebook-side Ocean Rowing Team – The Blue Line Denmark.