Venstre i Fredericia står overfor en udfordring, da partiet skal finde en ny folketingskandidat. Baggrunden er, at Tobias Jørgensen, som har repræsenteret Fredericia ved de seneste to folketingsvalg, nu har fået opstilling i Kolding Syd-kredsen.

Tobias Jørgensen fik ikke et mandat ved de foregående valg, men hans overgang til Kolding har efterladt et tomrum, som partiet nu skal udfylde. Det er en opgave, der kræver overvejelse og omhu, siger Søren Schou, lokalformand for Venstre i Fredericia.

– Vi skal finde en ny kandidat. Det har vi i bestyrelsen besluttet, at vi vil bruge sommeren på at overveje. Vi har ifølge vedtægterne frist frem til den 1. november, siger Søren Schou.

Skiftet til Kolding kom ikke som en overraskelse for bestyrelsen.

– Allerede da Eva Kjer Hansen meldte, at hun trak sig, havde Tobias sagt, at han gik efter Kolding Syd-kredsen, bemærker Schou og slår fast:

– Vi har ikke travlt. Vi vil ikke forhaste noget hjem, understreger Schou, idet han betoner, at partiet ikke vil handle hurtigt, selv om Jørgensen nu er blevet valgt i Kolding.

– Tobias havde vores opbakning. Vi ville ikke finde en ny kandidat, før han definitivt var valgt, siger han.

Schou roser Jørgensen for hans bidrag til partiet:

– Jeg har oplevet Tobias i det seneste valg, og der kan jeg kun sige, han er et behageligt menneske og har stor viden. Jeg var stolt over at arbejde sammen med ham, forklarer Søren Schou.

Når det kommer til valget af en ny kandidat, har Schou en klar præference.

– Hvis det var mig, der traf beslutningen, ville jeg gerne finde en lokal kandidat. Jeg tror, folk er trætte af at stemme på nogen, der kommer fra København, og ikke kender byen. Men Fredericia er ikke en stor by, og vi skal også finde en, der er medlem af partiet, så vi skal se, hvad der kan lade sig gøre. Men jeg vil i hvert fald gerne have en kandidat, der kender området og byen, slutter Søren Schou.