Omkring påske næste år står Bridgewalking Lillebælts nye velkomstcenter klar. Det markerer en ny æra, der fuldender oplevelsen hos turistattraktionen.

Torsdag blev et vigtigt øjeblik markeret for Bridgewalking Lillebælts velkomstcenter med afholdelsen af et rejsegilde, et arrangement, der betragtes som afgørende for at fuldende den samlede oplevelse af Bridgewalking. Rejsegildet er en traditionel dansk fejring, der anerkender og hædrer håndværkerne og deres arbejde.

På dagen var vejret præget af bidende kulde, og sneen faldt stille fra himlen, hvilket tilføjede en vinterlig stemning til begivenheden. På trods af det kølige vejr blev gæsterne varmt modtaget af Lone Skjaldaa. Hun bød velkommen til rejsegildet, et symbol på taknemmelighed og anerkendelse over for de håndværkere, der har bidraget til opførelsen af velkomstcentret.

For at skabe en hyggelig og varm atmosfære var der gjort forberedelser til at modstå kulden. En pølsevogn blev opstillet, en klassisk og elsket tradition ved danske byggefester. Udover dette var der taget højde for det kolde vejr ved at tilbyde varme drikke. Varme cocioer var placeret på en varmeplade, og udover de varme drikke, var der også kolde Cocioer og andre forfriskninger gjort klar til gæsterne.

Lone Skjoldaa delte en anekdote om sin forberedelse til rejsegildet. Med et smil fortalte hun, at det var hendes første gang med at arrangere et rejsegilde, og i den forbindelse havde hun undersøgt, hvad der forventes til sådan en begivenhed. Hun fandt ud af, at det var vigtigt ikke at holde en lang og kedelig tale, men snarere at takke håndværkerne for deres indsats og sørge for god forplejning – herunder pølser, som er en essentiel del af et traditionelt rejsegilde i Danmark.

– Jeg fik at vide, at man ikke skal holde en lang og kedelig tale, og takke håndværkerne for milepælen, og sørger for der er pølser. Det tænker jeg, at jeg kan leve op til, sagde Lone Skjoldaa og grinte.

– Vi kan konstatere, at vi følger tidsplanen, og det er jeg superglad for. Bridgewalking er en femstjernet oplevelse, og til omkring påske næste år får vi faciliteter, der matcher denne oplevelse, sagde hun videre.

Efter sin indledende velkomst fortsatte Lone Skjoldaa med at holde sit løfte om en kort og præcis tale ved rejsegildet. Hun formåede at balancere formaliteterne med en personlig berøring, hvilket gjorde talen både passende og mindeværdig. Under sin tale sørgede hun for at udtrykke sin taknemmelighed over for de håndværkere, der havde arbejdet hårdt på projektet. Hun anerkendte deres indsats og betydningen af deres arbejde for velkomstcentret. Efter talen blev der tid til hyggeligt samvær og forplejning, nemlig pølserne, som hun havde sørget for skulle være tilgængelige gennem pølsevognen, en detalje der understreger hendes opmærksomhed på dansk byggetradition.

Projektet med det nye velkomstcenter er en betydelig investering for Bridgewalking Lillebælt, der har kostet omkring 800.000 kroner. Finansieringen af dette projekt stammer fra Bridgewalking Lillebælts opsparede overskud, hvilket understreger den succes, som attraktionen har oplevet siden dens åbning. Formålet med udvidelsen af velkomstcentret er at forbedre og opgradere faciliteterne for gæsterne og de ansatte. Dette inkluderer forbedrede toiletforhold for de mange besøgende og bedre omklædnings- og pausefaciliteter for personalet.

Bridgewalking Lillebælt har været en populær attraktion siden dens åbning i 2015, og i september nåede de en imponerende milepæl med 400.000 gæster. Denne succes har medført et øget behov for effektiv gæsteservice, herunder en bedre løsning for check in og klargøring af gæsterne. Oprindeligt blev gæster henvist til Naturcentrets toiletter, men kapaciteten har vist sig utilstrækkelig. Derfor har man måttet supplere med lejede toiletvogne. Med åbningen af det renoverede velkomstcenter, forventet omkring påsken i 2024, vil disse udfordringer blive løst, og dermed vil Bridgewalking Lillebælt kunne tilbyde endnu bedre service og faciliteter til sine gæster.

Om Bridgewalking Lillebælt

Bridgewalking Lillebælt er et tværkommunalt samarbejdsprojekt mellem Middelfart og Fredericia Kommune. Ideen med Bridgewalking Lillebælt var at etablere et turistmæssigt fyrtårn, som kunne styrke turismen og øge kendskabet til området i og omkring Lillebælt. Overskuddet fra Bridgewalking Lillebælt går efter aftale mellem de to kommuner og Banedanmark til turistfremmende og naturforbedrende projekter i området.