EGIF Fodbold afholdt lørdag den traditionsrige opstartsturnering for unge fodboldspillere i alderen syv år og op til ti år. I alt var der omkring 3.000 mennesker til stede på fodboldbanerne omkring Erritsø, hvor 178 hold deltog.

Vejret har sejlet, rent bogstaveligt. Det har skabt udfordringer for EGIF Fodbold op til stævnet lørdag, men det hele lykkedes, og dagen derpå kan EGIF-formand Mads Hansen se tilbage på et velafviklet stævne.

– Hele ugen har det været kaotisk, da banerne har stået under vand, men takket være hjælp fra kommunen fik vi hjælp i onsdags, da der var tørvejr. Der klippede de græsbanerne. Det var en vigtig hjælp. Bolden er svær at trille, når banerne er lidt “langhårede”. Det er første gang, vi holder det så tidligt, og det giver udfordringer, da vi har haft problemer med vejret, og det kommer vi også til fremadrettet med det her svingende klima. Flere klubber, der deltog, måtte stadig ikke komme ud fra kommunerne, fordi det er så vådt. Under omstændighederne ser vores baner faktisk fine ud taget i betragtning af vejret, siger Mads Hansen.

Vejret kunne også give anledning til spørgsmål om, hvorvidt stævnet i det hele taget kunne afvikles. Derfor kunne man frygte, at hold ville udeblive, men det skete ikke.

– Det gik rigtig godt. Alle hold kom, og ingen meldte fra på dagen, selvom man kunne forudse kraftig regn fredag aften. Flere spurgte, om vi gennemførte stævnet, og det svarede vi ja til. Det fungerede godt, og der var glade børn og forældre hele vejen rundt. Vi har også solgt godt fra vores telt med kaffe og pølser. Føtex har også givet en fantastisk præmiepose til børnene, og de mindste fik en medalje, og alle fik en t-shirt, siger Mads Hansen.

For foreningen betyder stævnet også en økonomisk gevinst, foruden at glæde de mange børn, der deltager.

– Det giver økonomisk overskud, men det gør også, at frivillige har budt ind på opgaver og kan se, det ikke er så “frygteligt” at hjælpe, og det har været hyggeligt. Vi har fået tre fra svømmeafdelingen til at hjælpe os. Vi kan hjælpe hinanden på kryds og tværs, og det kan vi bruge til fremtiden, forklarer Mads Hansen.

For at det hele kunne lade sig gøre, har det krævet en del frivillige. De sidste er stadig i gang med at rydde op dagen derpå.

– Vi har måske brugt 70 i løbet af dagen. Nogen har været der 1-2 timer, og U12 og U13 dømte de mindste. Det er første gang, de er frivillige, og det gik rigtig fint. Seniorerne opsætter og nedtager telte, og oldboys står for grillen. Jesper Wagner og Sascha er uvurderlige, og dem vil jeg gerne særligt fremhæve. Vi har også lånt ting af Fredericia Idrætscenter, hvilket vi er rigtig glade for, slutter Mads Hansen.