Da FC Fredericia vandt 4-0 mod Hillerød var det med to unge spillere fra FC Ungdom på banen. I lighed med i søndags kom Mathias Jessen ind, og mod Hillerød kom han på banen sammen med Victor Berrtelsen.

Disse unge spillere har været vedholdende i deres træning med FC Fredericias NordicBet Liga-hold, og deres fremskridt har været tydeligt over de seneste uger. Victor, der spiller som central midtbane, udtrykte sin begejstring for den anerkendelse, de har fået.

– Vi bliver anerkendt for vores hårde arbejde og dedikation, og det er utrolig dejligt. At få chancen for at spille på dette niveau, at mærke intensiteten i spillet og at være en del af dette talentfulde, er simpelthen fantastisk, sagde han.

Mathias Jessen, der både optræder som kant og angriber, har set sin drøm gå i opfyldelse med sin debut for FC Fredericia.

– Det har altid været en drøm for mig at få debut for FC Fredericia, så det var fedt at komme på banen i søndags og igen i dag. Det er noget jeg er stolt over, sagde Jessen.

Det var et mindeværdigt øjeblik, da Jessen og Bertelsen blev skiftet ind i det 88. minut i fredagens kamp. Der lød en ekstra høj applaus fra tilskuerne, da de unge talenter trådte på banen. Bertelsen, der tidligere har været blandt tilskuerne, beskrev sin oplevelse med stor glæde.

– Det er en dejlig følelse. Jeg er selv ofte kommet her som tilskuer, og det at komme ind på banen selv er fedt. Jeg har i et interview for nogle år siden udtalt, at min drøm var at få debut, så nu er det gået i opfyldelse, forklarede Victor.

Victor henviser til et interview med AVISEN tilbage januar 2019, hvor han svarede “Selvfølgelig” til spørgsmålet om han drømmer om debut på Monjasa Park. Dengang sagde han blandt andet også:

– At træne i FC Fredericia Ungdom betyder meget, det betyder, at man har en ekstra mulighed for at blive bedre. Vi laver også sociale ting sammen og har det sjovt, men man skal spille her for at blive en bedre fodboldspiller, og en dag komme videre, sagde Victor, der altså nu har taget skridtet videre og fået debut på FC Fredericias bedste mandskab.

Debuterende Mathias Jessen udtrykte også, hvordan denne oplevelse har givet ham endnu mere motivation for at presse sig selv.

– Det at være her, på dette niveau, det giver mig mere blod på tanden. Det gør, at jeg bliver ekstra motiveret ude til træning, og er klar til at give den ekstra skalle, sagde Mathias Jessen.

Efter denne kamp ligger FC Fredericia nu godt placeret i ligaen med et point ned til HB Køge på ottendepladsen. Deres sidste kamp i sæsonen kommer til at være imod Nykøbing på udebane, og der er der igen mulighed for, at de unge talenter komme på banen.