48-årig Søren Schou er driftskoordinator hos PostNord i Taulov. Han fejrer den 8. maj sit 25-års jubilæum i virksomheden. AVISEN har interviewet Søren i denne anledning og kigget tilbage på hans lange karriere hos PostNord.

Søren begyndte sin tid i Postdanmark, som senere blev til PostNord, ved ankomstsorteringen på Indre Ringvej i Fredericia i de gamle lokaler. Her arbejdede han udelukkende om natten. Efterfølgende fik han muligheden for at arbejde formiddagsskift og køre med post og pakker, hvorefter han blev dagvagt og fortsatte med denne opgave.

I dag er Søren driftskoordinator hos PostNord i Taulov, og han beskriver arbejdspladsen som alsidig og udfordrende. Han har også fuldført en lederuddannelse gennem PostNord.

Søren mindes de tidlige dage med natsortering som den hårdeste del af jobbet, men i 2001 fik han ren dagvagt.

– Jeg startede med det værste med natsortering. Jeg fik ren dagvagt i 2001, hvor jeg mødte en pige, der var fra Silkeborg, og så rykkede jeg til Skanderborg, hvor jeg var “udlånt” til et år inden, at jeg vendte hjem til byen, hvor jeg hører til og kommer fra, siger Søren Schou.

Undervejs blev Postdanmark til PostNord i 2009. Det ændrede alt i selve forretningsfilosofien.

– Det gjorde en kæmpe forskel, når man gik på gaden. Alene det, at vi skiftede arbejdstøjsfarver betød meget for danskerne. Folk var næsten kede af det over, at de blå dragter var kommet på os. Forskellen var også, at vi skulle tjene penge nu, før lukkede staten underskudet, hvis der manglende penge.

I dag er det noget andet, også for Søren, der gennem årene skiftede rolle. I dag beskriver han nuværende rolle som “chefens højre hånd.”

– Som chefens højre hånd er det min opgave at planlægge driften, tilpasse ruterne, og håndtere kundehenvendelser. Jeg møder op klokken 05:00, før pakkeudbringerne, og arbejder frem til 13:00. Jeg trækker blandt andet tal til dagens opgaver, forklarer Søren Schou med stor entusiasme om sine opgaver.

Da han først søgte jobbet, havde han kun planlagt at være der i et halvt år. Men det blev til 25 år i stedet, men det er også en god arbejdsplads, slår han fast.

– Om der bliver 20 års tid mere eller to år ved jeg ikke. Foreløbigt har jeg ikke overvejelser om at sige stop. Jeg synes, det er en alsidig arbejdsplads, og hvis jeg ikke var glad for at være der, var det ikke blevet til så mange år, siger Søren.

Gennem tiden hos PostNord har Søren Schou haft forskellige hverv, foruden jobbet som ansat. Han har således været tillidsrepræsentant, trivselskoordinator og arbejdsmiljøansvarlig. I morgen fejrer han 25 års jubilæum.