Fredericia Håndboldklub har tabt de to første kampe i slutspillet og er nu under gevaldigt pres. Særligt tre ting er gået galt mod TMS Ringsted og Skjern.

FHK har ikke haft de store udsving i sæsonens løb, men efter at være trådt ind i slutspillet, er der nu kommet ridser i lakken, og et dyk ned i statistikkerne peger på særligt to elementer, som er skyld i det.

Mod TMS Ringsted var FHK’s helt store issue, at der blev brændt for meget og lavet for mange fejl. Blot syv mål lavede FHK i første halvleg, hvilket en udnyttelsesprocent på 33,33 procent i afslutningsspillet i den del af kampen også afspejler. Samlet lander FHK på 51,02 procent i udnyttelsesprocent, og det er ikke højt. I alt lavede FHK 11 tekniske fejl i opgøret, hvilket også er til den høje side.

Udnyttelsesprocenten på chancer var igen et tema mod Skjern, hvor FHK tabte 30-28. I alt er procenten på 52,83 procent, hvilket er en forbedring, men stadig i den lave ende. Gennemsnitligt er det normalt at være på omkring 60-65 procent.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det helt store tema er dog, at FHK har haft for få redninger. Mod Skjern tabte FHK målmandsduellen med 17-10, og mod TMS Ringsted blev den tilsvarende duel tabt med 15-11. Sort på hvidt havde FHK derfor vundet kampene, hvis der havde været bare lidt flere redninger, hvilket også kunne have haft indflydelse på antallet af kontramål, hvor FHK plejer at have et stort fokus.

Nu er FHK i stedet under et gevaldigt pres. Hvis FHK stadig skal have skæbnen i egne hænder og føle sig sikker på at kunne have en “buffer” i baghånden, skal der spilles minimum uafgjort i aftenens opgør mod GOG, der med deres sejr i tirsdags mod TMS Ringsted er ét point foran FHK. Optimalt set skal FHK derfor vinde, men uafgjort kan også gøre det, da FHK stadig vil kunne afgøre det selv.

Det bliver dog ikke nogen nem opgave, selvom GOG heller ikke har toppræsteret i slutspillet. Deres keepere har heller ikke fået fat. Mod Skjern, hvor GOG tabte 33-30, blev GOG blot noteret for otte redninger mod Skjerns 19. Bedre blev det mod TMS Ringsted, da det blev til ti redninger, men i det tilfælde havde TMS-keeperne heller ikke en god dag, da de kun havde ni redninger.

adp-as.dk

Med andre ord har hverken FHK eller GOG’s keepere fået fat i slutspillet. Hvis et af de to holds målmænd får det i aftenens opgør, vil det få afgørende indflydelse på kampens udfald.

Der er kampstart mellem GOG og FHK klokken 20:00.