Søndag er en særlig dag. Prins Christians 18-års fødselsdag skal fejres til et galla på slottet, og der er særligt indbudte gæster. Hver af landets kommuner er repræsenteret med en 18-årig mand og kvinde. I Fredericia er Louise Windeballe Jensen klar. Hun har fået designet en speciel kjole til lejligheden.

Når kalenderen viser søndag, vil Christiansborg Slot blive fyldt med glæde og festlighed. Anledningen? Prins Christians 18-års fødselsdag, en milepæl, der vil blive markeret med det traditionsrige ‘bal på slottet’. Denne kongelige begivenhed er unik, idet den indbyder to unge repræsentanter fra hver kommune i hele Danmark.

Blandt de mange spændte unge er Louise Windeballe Jensen fra Fredericia, som ikke er en hvilken som helst deltager. Til dagligt er hun mekanikerelev ved EUC Lillebælt. Hendes deltagelse er særlig bemærkelsesværdig, da Fredericia Kommune valgte at fokusere på repræsentanter fra håndværksmæssige uddannelser.

Forberedelserne til denne store aften har været intense for Louise. Hun har samarbejdet tæt Gitte Dahlhus fra Gitte Dahlhus Design. Gitte Dahlhus har fra begyndelsen prioriteret, at processen med kjolens design og fremstilling skulle være drevet af Louises personlige præferencer og ønsker. For Gitte var det essentielt, at Louise følte sig involveret og havde en central beslutningsrolle i hver eneste fase. Mens Gitte bragte sin ekspertise og erfaring ind i projektet, var hendes primære ansvar at sørge for, at den endelige kjole overholdt de specifikke standarder og krav, der forventes af Kongehusets officielle arrangementer.

Kjolen prøves. Foto: AVISEN

Louise tog ejerskab af designprocessen ved at tage beslutninger omkring hvert enkelt element af kjolen. Det var hende, der valgte det specifikke stof, farvens nuance og mange andre detaljer, hvilket sikrede, at kjolen ikke kun var smuk, men også en afspejling af hendes personlige stil. En af de mest fremtrædende træk ved kjolen, den pink farve kombineret med tyl, var faktisk et bestemt ønske fra Louise lige fra projektets start.

Som tiden gik, og datoen for den store begivenhed nærmede sig, var der stadig nogle sidste detaljer, der skulle finjusteres for at sikre, at kjolen var perfekt. Torsdag blev en særlig dag i processen, da det var den dag, hvor de sidste finish og finjusteringer blev tilføjet, hvilket bragte Louises vision til live i sin fulde pragt.

– Jeg har haft mange tanker omkring kjolen. Det er ikke hverdag man får lov til at få sådan en kjole, siger Louise.

Og der har været mange tanker. Gitte Dahlhus fortæller, at den længste del af processen var at spore sig ind på Louises ønsker, der til at starte med var i en anden retning.

– Den skulle have været blå, nu er den lyserød i stedet, siger Louise.

Bunden af kjolen skulle have et sidste tousch. Foto: AVISEN

Louise har siden barndommen næret en dybfølt drøm om at træde ind i en eventyrlig verden, hvor hun kunne føle sig som en prinsesse, båret frem af elegance og nåde. Denne længsel har været en integreret del af hendes personlighed og har ofte fungeret som en kilde til inspiration for hendes valg i livet. Med denne særlige kjole ser hun denne drøm manifestere sig i virkeligheden. Designet af kjolen, især den fremhævede talje, afspejler præcist det, Louise havde forestillet sig, hvilket giver hende den silhuet, hun altid har drømt om.

Udvælgelsen af stoffet til kjolen var ikke en overfladisk beslutning. Det involverede en grundig og metodisk proces, hvor Louise berørte og følte forskellige stoftyper for at sikre, at det ikke kun komplementerede kjolens design, men også føltes rigtigt mod hendes hud.

Men Louise vil ikke være den eneste repræsentant fra Fredericia. Hun vil blive ledsaget af Tobias Aaquist, som studerer ved Social- og Sundhedsskolen. Selvom de to kun har mødt hinanden kortvarigt, ser de begge frem til at være en del af denne uforglemmelige aften.

Louise har været inde hos Gitte Dahlhus Design tre gange og fået tilpasset kjolen. Foto: AVISEN

Den royale begivenhed vil være en blanding af tradition og fest. De unge gæster vil blive introduceret til den kongelige etikette, fra den korrekte måde at hilse på til den særlige skik med at skåle i ro og respekt. Mens aftenen skrider frem, vil gæsterne blive underholdt med taler, dans og livemusik.

For alle deltagere vil det være aftenen, hvor drømme går i opfyldelse. For Louise vil det være en chance for at vise en kjole, der er blevet skabt med hjerte og sjæl, og for Gitte Dahlhus, en mulighed for at se sit håndværk blive præsenteret på så grandios en scene. Festen begynder kl. 17:00 og løber indtil kl. 22:00, hvilket garanterer fem timer fyldt med magi og minder, der vil blive husket i mange år fremover.