Efter uger med intensivt arbejde er de sidste finpudsninger nu afsluttet på terapibassinet i Fredericia Idrætscenter. Temperaturen i bassinet er blevet omhyggeligt justeret til de rette forhold, og håndværkerne har færdiggjort deres arbejde. Rengøringen af området omkring bassinet er også gennemført. Nu venter man blot på, at det bliver mandag, så bassinet officielt kan tages i brug igen.


Allan Varst, der er teamleder for svømme- og badeland i Fredericia Idrætscenter, udtrykker stor tilfredshed og glæde. Efter en længere periode med nedlukning og omfattende renoveringer, står han nu over for et fuldstændig moderniseret terapibassin. Renoveringsprocessen har omdannet det tidligere bassin til en state-of-the-art facilitet, udstyret og designet til at tilbyde den bedste brugeroplevelse. Med denne opgradering ser Allan Varst frem til at genåbne bassinet, som han med stolthed kan præsentere som et topmoderne behandlings- og rekreationstilbud for centerets gæster.

– Vi har tjekket fundamentet grundigt, og dybden er den samme. Vi har også tilføjet mere handicapvenligt gelænder for at forbedre tilgængeligheden yderligere.

Allan Varst beskriver en af de nye faciliteter, der er tilføjet for at forbedre oplevelsen i terapibassinet.

– Vi har etableret et hyggehjørne, hvor vi har sat borde og stole op. Dette giver mulighed for både brugere og hjælpere at sidde og slappe af, siger han.

Allan Varst uddyber de forbedringer, der er foretaget i omklædningsfaciliteterne som en del af renoveringen.

– Tidligere havde vi to omklædningsrum med et toilet i midten. Nu har vi opgraderet, så hvert omklædningsrum har sit eget toilet. Derudover er to af omklædningsrummene udstyret med en lift, hvilket forbedrer tilgængeligheden, forklarer Varst.

Allan Varst forklarer statussen på bassinets dimensioner og den nylige renovering det har undergået.

– Længden på bassinet er stadig den samme; der er ikke foretaget ændringer i dimensionerne. Selvom bassinet var 30 år gammelt og slidt, er det nu blevet moderniseret og gennemgribende renoveret, siger Allan Varst.

Allan Varst reflekterer over, hvordan lukningen af badelandet har påvirket arbejdet for livredderne, der har haft mindre at se til.

– For livredderne har perioden med lukning betydet en roligere hverdag end sædvanligt. Da de fleste besøgende primært kommer for badelandet, har der været færre gæster i svømmehallen, mens det har været lukket, siger Varst.

Allan Varst deler sin forventning til genåbningen af terapibassinet og forklarer prioriteringen af dets renovering.

– Når vi genåbner, forventer vi, at rigtig mange brugere vender tilbage til terapibassinet. Dette inkluderer deltagerne i babysvømning, aftenskoler, specialskoler, og andre udsatte borgere. Nogle brugere, der normalt træner i svømmehallen, foretrækker det varmere vand her, så de ser også frem til at kunne vende tilbage. Det er netop derfor, vi prioriterede at få terapibassinet færdigt før badelandet, da det har stor betydning for de målgrupper, der benytter det. Der er ikke mange bassiner i Fredericia, der holder 35 grader, så det har været en udfordring at finde alternativer under lukningen, siger Allan Varst.

Allan Varst forklarer bookingsystemet for terapibassinet efter renoveringen.

– Klubber og foreninger har fået førsteret til at booke tider i bassinet. De tidsrum, hvor der ikke er booket af foreninger, vil bassinet være åbent for alle andre brugere, slutter Allan Varst.

Mens terapibassinet nu står klar til at tage imod gæster fra på mandag, vil der gå endnu nogle måneder, før badelandet er færdigrenoveret. Det forventes, at badelandet vil være klar til at genåbne i september, hvor gæsterne kan se frem til at opleve de mange forbedringer og nye faciliteter.