Historien har sjældent været smukkere skrevet for Fredericia Håndboldklub. Ved at vinde bronze i DM har de udført en af de mest imponerende præstationer i klubbens nyere historie. En af dem, der spillede en hovedrolle i det, var keeper Emil Tellerup, som AVISEN tale med efter sejren på 28-25 mod Skjern.

Emil Tellerup har spillet en central rolle i denne historiske sæson. Med fire redninger på 11 forsøg i den afgørende kamp mod Skjern, leverede han en afgørende præstation på netop det rigtige tidspunkt.

– Det er fantastisk. Det er sindssygt og fedt. Første gang vi vinder her siden 2006 og spiller pisse godt. At slutte på den her måde er et fedt punktum, sigerrr en euforisk Tellerup efter kampen.

Siden hans ankomst til FHK i sommeren 2018 har Tellerup været en konstant i holdets fremskridt.

– Det er virkelig vildt. Vi er lykkedes med at være lidt bedre end målsætningen hvert år, forklarer Tellerup om holdets udvikling.

2023 har været et stærkt år for FHK, og bronzemedaljen er en strålende demonstration af, hvad de er i stand til som et hold.

– Generelt har vi haft et godt 2023. Bronzen viser, hvad vi kan som hold, påpeger Tellerup.

Men efter denne triumferende sæson, forlader Tellerup FHK for at fortsætte sin karriere i Lemvig-Thyborøn. Det efterlader ham med en blanding af følelser.

– Det har været en fed rejse. Jeg startede med at rykke op med holdet i 2019 og slutter nu med en bronzemedalje, reflekterer Tellerup.