KIF Kolding lavede for mange tekniske fejl til, at det for alvor blev spændende i deres opgør mod Bjerringbro-Silkeborg, som de tabte 36-34 til.

Sydbank Arena i Kolding dannede rammen om opgøret mellem ligaens nummer tre og fire. KIF ville med en sejr komme á point med gæsterne fra Bjerringbro-Silkeborg, og det kunne mærkes på interessen til kampen.

2.874 tilskuere havde finde vejen til Ambolten i Kolding, hvor der var kampstart klokken 18:30. Inden det kom så vidt var store dele af KIF Koldings ungdomsafdeling på banen, hvor de først modtog publikums hyldest, og siden dannede en stor mur rundt om banen, hvor KIF-spillerne efterfølgende løb ind.

Fra start var der en verden til forskel på de to hold. KIF lavede den ene fejl efter den anden, og fejlene blev straffet kynisk af et veloplagt udehold, som flere gange fik bolden foræret af boldtab. Prompte trykkede KIF-træner Kristian Kristiansen på timeoutbufferen ved stillingen 6-3 til BSH efter otte minutter.

Posen blev rystet på banen. Ind kom Thomas Boilesen, men lige lidt hjalp det for KIF. Et mål blev det til i de efterfølgende fem minutter, og antallet af tekniske fejl i den periode var tre. Kristian Kristensen fik nok og forlangte igen timeout.

Halspeakeren prøvede ihærdigt at opildne publikum ved at få dem til at stille sig op og heppe højlydt på KIF Kolding. Målscoringen kom efterfølgende igen, men det gjalt begge hold og derfor fik KIF ikke halet ind på gæsterne.

En glød blev tændt i slutningen af første halvleg. Håndboldens svar på VAR, video proof, der kun kan benyttes i tv-kampe, kom i brug. BSH-stregen Thomas Solstad skød KIF-keeper Tim Winkler i hovedet, og hvis det vurderes, at det var i en upresset situation, giver det pr. automatik en to minutters udvisning. Det vurderede dommerne var tilfældet. Det tændte op i Winkler, der diskede op med flere redninger, men det ændrede ikke på, at BSH gik til pause foran 17-13.

– Der er ingen tvivl om, at vi var heldige med at gå til pause bagud med fire mål. Vi havde det svært med de tekniske fejl vi lavede, og da vi lavede dem, lå bolden i mål lige efter, sagde KIF’s assistenttræner Anders Eggert efter opgøret.

I anden halvleg kom der for alvor fart over feltet. Målene haglede ind i begge ender, og det stod i stærk modsætning til indledningen på kampen. For en stund fik KIF lidt momentum i begyndelsen af anden halvleg, hvor gæsterne fik svært ved at nedbryde KIF-defensiven og det gjorde, at hjemmeholdet fik reduceret til 20-18 efter 38 minutter.

Det lykkedes dog aldrig for KIF at komme helt tæt på, og det mener Anders Eggert især skyldtes et defensivt aspekt.

– Vi fik ikke ramt deres skytter og det gjorde, at vi ikke kom helt op Vi smed bolde væk i syv mod seks i, hvor vi var ved at få momentum i en kamp, hvor vi havde det svært, forklarede Eggert.

Efter den lovende indledning på anden halvleg kunne Eggert konstatere, at BSH igen trak fra. Særligt Ludvig Hallbäck gjorde ondt på hjemmeholdet med i alt ni mål i løbet af opgøret, og dertil lavede han fire assists. Han endte med at blive den helt store forskel, selvom særligt Sander Øverjordet i anden halvleg gjorde sit till, at KIF holdt trit med BSH.

Den norske landsholdsspiller fik høvlet i alt syv mål i kassen, og lavede syv assists, men i sidste ende var det ikke nok. I et sidste desperat forsøg på at hente BSH åbnende KIF Kolding banen op tre gange i de sidste to minutter. Alle tre gange var det for at få den unge højre fløj, Patrick Boldsen, til afslutning, men da han scorede på to ud af tre skud i den periode, endte BSH med at vinde kampen 36-34.

BSH-spillerne kunne i sammenspil med deres omkring 40 medrejsende fans derfor synge sejrssang i Sydbank Arena, hvor største delen af de fremmødte tog slukøret hjem efter. Publikum kunne konstatere, at KIF på en dag, hvor de havde det svært aldrig for alvor fik færden af en sejr, og derfor nu er fire point efter Bjerringbro-Silkeborg i tabellen.