Tanja Møllebæk sidder i Erritsø Håndbolds bestyrelse. Lørdag var hun tovholder for håndboldens dag, der blev afholdt i Erritsø Idrætscenter, hvor der undervejs var besøg af tre spillere fra Fredericia Håndboldklubs ligahold.
Hal 1 i Erritsø Idrætscenter summede lørdag af liv og glade dage. Fra klokken 09:00 blev hallen fyldt med de allermindste til trille og trolle, hvor der var arrangeret skattejagt. Dernæst kom turen til de 7-9-årige, inden det sluttede af med 11-15-årige fra klokken 11:00 – 12:00.

I forbindelse med de ældste spillere kom Thorsten Fries, Lasse Balstad og Einar Olafsson fra FHK’s ligahold. De spillede med de unge håndboldspillere, som syntes, det var sjovt at spille sammen med ligaspillerne. Der blev sat en skudøvelse op i den ene ende af banen, mens der på en lille bane blev spillet kamp. Der så man blandt andet Fries som markspiller, selvom han normalt er målmand, og man så også Olafsson på en noget uvant plads helt ude på højre fløj til tider. Og det var lige i ånden på håndboldens dag, der skal være en form for leg.
Det hele sluttede af med en kamp på stor bane. Ved den lejlighed viste Lasse Balstad stor alsidighed, da den store forsvarsspecialist tog plads i målet og viste, indtil i lørdags, et ukendt talent for at være målmand. Efter kampen var der mulighed for at få et autografkort med ligaspillerne eller få taget et billede med dem, inden håndboldens dag sluttede af med EGIF Håndbolds damesenior, der spillede træningskampe.

For at holde styr på det hele var det Tanja Møllebæk, der som Duracell-kanin rendte rundt med en mikrofon og kom med instrukser og positive tilråb til de unge spillere. Hun ser håndboldens dag som et godt udstillingsvindue for håndbolden i Fredericia.
– Vores håb er, at vi vil sætte fokus på lokalhåndbolden, når vi har så mange, der vil spille håndbold i Fredericia. Vi vil lave en dag for både medlemmer, men også for at få nye til. Der var mange til trille og trolle, og så var der lidt færre på U7, U8 og U9, og nu lidt flere til U11 og U13. Og det er sådan, det er, når det er åbent, som det er, siger hun.
For at få et arrangement som håndboldens dag stablet på benene kræver det en del tid. Ned til mindste detalje har Tanja og de frivillige skulle få styr på det hele.
– Der går en del timer med det. Hvor meget tid vi har brugt, har jeg ikke styr på, men det kræver et stort arbejde, slår Tanja fast.
Hun mener, at håndboldens dag er givtig, da den er med til at promovere håndbolden, uanset hvilken alder man er i.
– Jeg tænker, at både man hygger sig internt, men når nu U11 og U13 er sammen, får man lidt på kryds og tværs. Og er man lidt mindre, får man også en god dag med familien eller sine gode venner og bare får en god dag med håndbold, fortæller Tanja Møllebæk.
På niende år er Tanja Møllebæk i gang med sit engagement i EGIF, hvor hun sidder i bestyrelsen. Med et civilt arbejde ved siden af er der en del at se til, især med et faldende antal frivillige.
– Vi har et månedligt møde alle sammen, og dagligt svinger det meget. Det er desværre svært at finde frivillige, så vi kæmper lidt på trænersiden. Så os, der er her, bruger meget tid på ugentlig basis, fastslår Tanja.

Selvom der i Fredericia er flere håndboldklubber, ser hun det ikke som et problem. Alle kan drage nytte af hinanden, mener hun.
– I Taulov, Trelde og her i Erritsø er vi mindre end FHK, men vi har det hyggeligt og har plads til alle. Det betyder ikke, at vi ikke vil udvikle spillere. Det vi kan i en mindre forening er, at vi har bredden, og i FHK har man talentudviklingen. Så på den måde synes jeg, at vi kan spille hinanden gode, siger hun og fortsætter:
– Hvis man ikke får så meget spilletid i eksempelvis FHK, så kan man få mere spilletid her. Hvis man spiller på en årgang i FHK med mange spillere, så kan man komme ud til en af breddeklubberne og måske få lidt mere spilletid, hvis de har en mindre årgang. Det er noget, vi taler om indbyrdes blandt klubberne.
Og én ting er sikkert: Tanja og co. i Erritsø Håndbold mener, at klubberne i Fredericia skal arbejde sammen, som de også gør med eksempelvis håndboldens dag.
– Vi er ikke i konkurrence med hinanden blandt klubberne i byen. Vi går op i, at så mange som muligt spiller håndbold og opdager, at det er den fedeste sport, slutter Tanja Møllebæk.

Håndboldens dag er et samarbejde mellem DGI og Dansk Håndbold (tidligere DHF). Det har været arrangeret siden 2019 landet over, men uden frivillige til at arrangere det ville det ikke være blevet til noget. Det er en dag for alle, og i Erritsø håber de, at dagen har sat lidt fokus på sporten og vil trække flere ind i de lokale klubber.





