Pernelle Jensen, gruppeformand for Venstre i Fredericia Byråd, forstår ikke, hvorfor debatten om en mulig kommende strukturændring i 2025 skulle ende med, at der ulovligt blev refereret fra lukkede møder.

Egentligt burde det være et simpelt punkt på byrådsdagsordenen i mandags, for alle er enige om at lade Fredericia Kommunes forvaltning arbejde med et oplæg om en ny struktur for de udvalg, Fredericia Kommune bør have. Men sådan gik det ikke. Cecilie Roed Schultz (Ø) blev anklaget for at overtræde tavshedspligten og misinformere om indholdet af lukkede møder.

Pernelle Jensen (V). Arkivfoto: AVISEN

– Vi venter på, at forvaltningen kommer med et forslag til en ny struktur. Herefter skal dette forslag indgå i drøftelserne i gruppeformandskredsen. Det har vi allerede givet vores tilsagn til, og det er den rette arena for disse diskussioner. Men at referere fra lukkede møder – det er en helt anden sag, siger Pernelle Jensen (V), og tilføjer:

– Man må simpelthen ikke referere fra lukkede møder. Det er reglerne, og de er klare. Det skal man lade være med.

Pernelle Jensen håber nu, at fokus kommer tilbage på strukturen, så et nyt byråd i 2025 kan tage stilling til forvaltningens anbefalinger.

– Selvom vi alle har stemt for at fortsætte processen med en ny struktur, så ændrer det ikke på dette fundamentale princip i, at man ikke refererer fra lukkede møder, siger Pernelle Jensen og slutter:

– Når vi får et nyt byråd i foråret 2025, vil det være op til dem at beslutte om forvaltningens forslag til en ny struktur skal implementeres.

Læs også: