Fredag blev der afholdt et stort EP-arrangement på Fredericia Gymnasium for 2. års HF’ere, samt 2. og 3.G’ere på STX. Anders Vistisen (DF) og Sigrid Fris (De Radikale) var på scenen og svarede på spørgsmål, som eleverne stillede.

Fredericia Gymnasium summede af politisk liv fredag formiddag. Klokken 09:50 og frem til klokken 10:45 var der debat mellem Vistisen og Sigrid Fris, og i de efterfølgende 45 minutter var alle de opstillede partier, med få undtagelser, repræsenteret i aulaen, hvor eleverne kunne gå og få en snak med dem alle.

– Vi samfundsfagslærere stak lige hovederne sammen og er glade for, hvordan det går. Jeg var glad for debatten i hallen. Det var hele formålet med arrangementet. I stedet for, at der sidder 12 politikere i et panel og skændes og diskuterer, så vil vi gerne have eleverne til at tale med politikerne, så det er den elev-politiker samtale, vi gerne vil have frem, siger samfundsfagslærer Niels Martin Vind.

Han ser tilbage på debatten i hallen, hvor han hiver et par af elevernes emner ud.

– Det var konkrete spørgsmål. Det var lavpraktisk med flyafgifter og Ukraine som medlemsland af EU. Det var faktisk supergode spørgsmål, og det kan man ikke altid være sikker på, forklarer Niels Martin Vind, der også kunne høre spørgsmål om forbehold:

– De var også tydelige der, ja, så den pingpong, der var, blandt politikere og elever, var god. Det er rart, at eleverne tør tale med alle partierne, som er her, slutter han.