Stolt ungdomsformand efter prisoverrækkelse

0

DSU Fredericia vandt sidste weekend en pris for sit samarbejde med den lokale partiorganisation i Fredericia. Det glæder formand for DSU Fredericia, Katrine Funding.

Katrine Funding er rigtig stolt. Hun har sammen med medlemmerne i Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms lokalafdeling i Fredericia vundet en pris for det bedste DSU-samarbejde. Med prisen fulgte 5.000 kroner.

– Det er en pris for det bedste DSU-samarbejde, fordi vi har det bedste samarbejde med Socialdemokratiet i Fredericia. Den pris fik vi til årsmødet, og det er en ret stor ting. Det betød meget for os, fortæller Katrine Funding og tilføjer:

– De kigger, hvad man har samarbejdet om, og vi havde eksempelvis lavet et fællesmøde i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, og vi lagde vægt på, at DSU og Socialdemokratiet spiller sammen i Fredericia. Både yngre og ældre kan tale sammen, og det giver noget, at man kan tale om de ældres DSU-tid. Det er det vi kan, som andre måske ikke kan på samme måde.

Og netop historiens vingesus er noget af det, man deler hos de unge og ældre socialdemokrater, hvor anekdoterne ofte står i kø.

– Jeg tror, vi synes, at det er sjovt, da vi har en påsketur i organisationen og netop den tur er der mange historier om. Det er sjovt at høre, hvordan det har udviklet sig. Jeg har talt med andre om, hvordan de lavede kampanger dengang, de var DSU’ere. Vi er en masse, der samarbejder om det, og mange har forskellige kompetencer. Vi spiller alle godt ind, så det er mega fedt at se fællesskabet. Vi har det fedt sammen, fortæller Funding, der også fortæller, at man vender mange emner i ungdomspolitik, når man mødes.

– Det er unge mennesker, der har en lyst til det. Nogen er med, fordi de synes noget er uretfærdigt, eksempelvis at kloden brænder pga. klimaet, men det er forskelligt, hvorfor folk er med – og det er der plads til, fortæller hun og slutter:

– DSU er en social ting, så det sociale spiller ind, og det er mega fedt, at folk kommer for at ville hygge sig. Nogen gange hygger vi også bare med øl, så der er selvfølgelig noget socialt i det. En politisk ungdomsorganisation er noget for alle, og man kan tjekke det ud på DSU og de andre ungdomspoltiske organisationer. Man skal ikke tøve, men i stedet undersøge om det kunne være noget for en.