Fredericia Musicalteater har modtaget en donation fra William Demant Fonden til at anskaffe sig et nyt microportsystem.

På Fredericia Musicalteater bliver der produceret musicals af højeste kvalitet. Alt fra musicalperformerne på scenen til orkestret i orkestergraven er nogle af de dygtigste i landet, men teatrets lydudstyr har ikke formået at følge med det ønskede høje kvalitetsniveau. Det har især gjaldt teatrets microportsystem – de små mikrofoner, som skuespillerne bærer under showet – hvorfor teatret siden opstarten i 2021 har lejet udstyr udefra for ikke at gå ned på kvaliteten.

Med støtte fra William Demant Fonden er det nu muligt for Fredericia Musicalteater at anskaffe sig et nyt microportsystem, så teatret altid kan garantere den bedste lydoplevelse for publikum på både teatrets små, intime forestillinger, store musicalbrag og øvrige arrangementer, uden at være afhængig af udstyr udefra.

De bedste til musicals

Fredericia Musicalteater står på skuldrene af en lang historie med lyd og lydudvikling, som stadig er et varemærke for teatret i dag. Lyd og især musikken er en stor del af musicalens samlede helhed, og det er derfor yderst vigtigt for teatret, at kvaliteten er i top. Fredericia Musicalteater har allerede tilknyttet lyddesignere og tonemester, der er nationalt anerkendt for deres høje ekspertise og faglighed, og med den tekniske opgradering sikrer teatret de bedste rammer for lydproduktionen. De nye microports har bl.a. bedre forbindelse, så lyden ikke forsvinder under showet på grund af udfald i signalerne.

– At der er god lyd i salen, er alfa og omega for Fredericia Musicalteater, udtaler teaterdirektør Thomas Bay.

– Vi har altid live-orkester i orkestergraven på vores musicals og uden det rette udstyr, kommer hverken den levende musik eller sangernes stemmer helt ud til publikum. Det er synd, når det ofte er i musikken, at de helt store følelser bliver formidlet.

Derfor ser Thomas Bay det som en stor gevinst for teatret, at William Demant Fonden har givet støtte til et nyt microportsystem, der kan bruges til alle teatrets produktioner.

– Det er fantastisk med denne støtte fra William Demant Fonden,” fortæller teaterdirektør Thomas Bay og fortsætter:

– Så vi kan fortsætte det gode arbejde med en lydside, der understøtter de store musicaloplevelser – og på sigt løfte det til endnu større højder.