Torsdag går det løs. Fredericia Håndboldklub spiller pokalkvartfinale mod Skanderborg AGF Håndbold. AVISEN har sat de to hold op mod hinanden spiller for spiller og vurderet dem på en seksstjernet skala.

FHK har som ambition at være med i Final4, men før det er tilfældet, er der et bjerg at bestige torsdag aften, hvor de krydser klinger med Skanderborg AGF. I den forbindelse har AVISEN vurderet de to hold og sat dem op over for hinanden spiller for spiller. Vurderingen er lavet ud fra den betragtning, at det ikke forventes, at FHK’s Sebastian Henneberg kommer i aktion i kampen.

Målmænd:

Sebastian Frandsen, FHK: *****
Salah Boutaf, Skanderborg AGF: ****
Thorsten Fries, FHK: ****
Kristoffer Laursen, Skanderborg AGF: ***

Frandsen har vist sig som en af ligaens absolutte bedste målmænd og er på statistikken kun overgået af Niklas Landin. Han har meget få udfald. Boutaf og Fries er begge dygtige keepere, men de mangler Frandsens større stabilitet. Kristoffer Laursen har ikke haft en god sæson i målet og har haft bedre dage i kassen end det, der er tilfældet nu. Hans redningsprocent for denne sæson er nede på 24,3 procent, hvilket ikke er prangende.

Venstre fløj:

Martin Bisgaard, FHK: *****
Lars Skaarup, Skanderborg AGF: ***
Anton Bramming, Skanderborg AGF: ***
Lukas Karlskov, FHK: *

Bisgaard er stabiliteten selv på fløjen og har igennem flere sæsoner markeret sig som en af ligaens bedste på positionen. Skaarup og Bramming er mere ustabile og har heller ikke vist samme topniveau. FHK’s Karlskov er uprøvet på liganiveau og får derfor kun en enkelt stjerne.

Venstre back:

Reinier Taboada, FHK: ****
Morten Jensen, Skanderborg AGF: ***
James Junior Scott, FHK: ***
Torben Petersen, Skanderborg AGF: ***
Fraregnet straffekast, er Taboada den mest målfarlige af de fire venstre backs på de to hold og har i tiden i FHK vist en tendens til at være god, når det gælder, særligt i store kampe. De øvrige spillere på positionen, Jensen, Scott og Petersen, er mere svingende i deres spil.

Playmaker:

Kristian Stoklund, FHK: ****
Frederik Olsson, Skanderborg AGF: ****
Morten Balling, Skanderborg AGF: ***
Jonas Kruse, FHK: *

Stoklund har igennem en del sæsoner vist sit niveau i ligaen, og særligt i november ramte han et højt niveau og var en af FHK’s bedste spillere. Olsson er til denne sæson hentet til Skanderborg AGF for at afløse Thomas Arnoldsen, hvilket er noget nær umuligt, men Olsson er sluppet fornuftigt fra det med 71 mål og 57 assists. Balling er oppe i årene og er i nedadgående niveau, men er dog stadig en stabil ligaspiller, i modsætning til unge Jonas Kruse, der ikke har fået chancen mange gange.

Højre back:

Anders Martinusen, FHK: *****
Jonathan Mollerup, Skanderborg AGF: ***
Jonas Langerhuus, FHK: **

Martinusen hører til blandt de bedste højrebacks i hele ligaen. Han overgås niveaumæssigt af Emil Madsen og Mads Hoxer, men han hører til lige i kategorien under, og kigger man på tallene, er han faktisk bedre end Mads Hoxer, mens han, hvis man ser på det totale impact med både assists og mål regnet sammen, også overgår Emil Madsen. Både Mollerup og Langerhuus er flere niveauer under Martinusen, hvor særligt Langerhuus har noget at vise i FHK-trøjen, hvor han ikke har slået til endnu.

Højre fløj:

Kasper Young, FHK: ****
Fredrik Mossestad, FHK: ****
Mikkel Lang, Skanderborg AGF: ***
Nikolai Vinther, Skanderborg AGF: **
Magnus Vejsgaard, Skanderborg AGF: *

Young har igennem flere sæsoner været træfsikker på fløjen og har også vist god snilde for at stjæle bolden fra modstanderen i forsvarsspillet. Mossestad er kommet til FHK i denne sæson og har i den tid vist, at han er stabil angrebsmæssigt, mens han besidder forsvarsmæssige kompetencer, der ikke er typiske for en fløj. Skanderborg AGF’s højrefløje er på den anden side upcomings eller på vej tilbage fra en skade. Lang er i gang med sin første sæson, hvor han skal vise sit værd på seniorniveau, mens Vinther er på vej tilbage fra en meget lang skadespause, og Vejsgaard er ung og uprøvet.

Streg:

Evgeni Pevnov, FHK: *****
Lars Mousing, Skanderborg AGF: ****
Frederik Arnoldsen, Skanderborg AGF: ***
Thor Christensen, Skanderborg AGF: ***
Nikolaj A. Nielsen, FHK: ***

Pevnov har vist sig at have internationalt snit over sit spil. Han kommer med en kæmpe fysik, der er en stor gevinst for FHK i begge ender af banen. Mousing har også erfaring fra udlandet, men er dog på et niveau under Pevnov, mens de øvrige, Arnoldsen, Christensen og Nielsen, begrænses af enten at være unge eller ikke have en rolle i begge ender af banen.

Forsvarsspecialister:

Lasse Balstad, FHK: *****
Einar Olafsson, FHK: ****
Kristian Bonefeld, Skanderborg AGF: ****

Balstad har igennem flere sæsoner markeret sig som en af ligaens bedste forsvarere. Han er ikke den største og stærkeste, men han er klog og har hurtige fødder, hvilket passer perfekt til FHK’s forsvar. Olafsson er ung og på vej frem, men har gentagne gange vist potentialet, hvilket udtagelser til det islandske landshold også vidner om. Bonefeld har også i flere sæsoner vist niveauet i ligaen, men han er ikke blandt de bedste på positionen.

Trænere:

Gudmundur Gudmundsson, FHK: ******
Nick Rasmussen, Skanderborg AGF: *****
Igennem flere sæsoner har Rasmussen fået rigtig meget ud af Skanderborg AGF-mandskabet, og det er ikke uden grund, at GOG har haft snøren ude efter ham. Han overgåes dog af Gudmundsson, der i sin første sæson i FHK førte klubben frem til imponerende bronzemedaljer, og i denne sæson går det endnu bedre, hvor han har ført fredericianerne frem til en foreløbig andenplads i ligaen.

Samlet vurdering:

FHK: 64 stjerner
Skanderborg AGF: 55 stjerner