Som del af en landsdækkende kampagne i Socialdemokratiet, var folketingskandidat Andreas Dyhrberg Andreassen og andre medlemmer af Socialdemokratiet i Fredericia i dag på gågaden for at sætte fokus på klimaet og skabe bevidsthed om grønne jobs.

Fredericia har en unik mulighed for at sætte et stort aftryk på den grønne dagsorden. Det er i sig selv historisk og helt utroligt, når man ser på byens historie med den tunge sorte industri. Det talte folketingskandidat Andreas Dyhrberg Andreassen om i dag, da han mødte borgerne i centrum af byen.

Til dagens politiske event blev Andreas Dyhrberg Andreassen blev bakket op af flere af byrådsmedlemmer, herunder Bente Ankersen, Søren Larsen, Turan Savas, Vibe Dyhrberg og David Gulløv såvel som Bente Gertz fra regionsrådet. Alle var de ivrige efter at engagere sig med både lokale borgere og de mange krydstogtgæster, der besøgte byen.

To kvinder fra Honduras ønskede at tage selfies med folketingskandidaten, og et tysk par henvendte sig til Gulløv for at spørge, om Andreas var byens borgmester. Gulløv måtte dog forklare, at han var partiets folketingskandidat.

Undervejs kom byrådsmedlemmer fra andre partier forbi og ønskede god dag. Det gjalt eksempelvis Dansk Folkepartis Palle Dahl og Nye Borgerliges Karsten Byrgesen.

Udover de mange samtaler og selfies blev det også en dag med fokus på store nationale og lokale spørgsmål.

– Vi var på gaden som led i en nationalkampagne i Socialdemokratiet. Vi satte fokus på nationale spørgsmål såsom omstilling til grøn energi, havvind og nye energiformer, fortalte han

– Derudover blev det også vendt, at Fredericia spiller en central rolle de kommende år, hvor eksempelvis ADPs investering i den grønne omstilling og det generelle brede samarbejde med større aktører i hele Produktionsdanmark får stor betydning for Danmark – ja Nordeuropa, men også kan blive essentiel for områdets udvikling, fortsatte Andreassen og slog fast:

– I den forbindelse skal vi være klar til de grønne jobs og de nye uddannelsesmuligheder, der vil komme. Fredericia har i den forbindelse et stort behov for at samtale med Christiansborg, og jeg håber naturligvis, at vælgerne vil give mig en stemme, så jeg kan sikre, at Fredericia får en stemme der.

Udover de helt store projekter blev der også debatteret, hvad man kan gøre selv som forbruger.

– Det var ikke kun de emner, der blev vendt. Jeg talte også med flere, som selv påpegede, hvor meget der har ændret sig de senere år. Hvor meget de tænker over forbrug, sortering og lignende. Generelt fylder klimadagsordenen bare meget mere, og alle har en interesse i at efterlade Danmark grønnere til fremtidens generationer, sagde den lokale folketingskandidat i Sydjyllands Storkreds.

Slutteligt pegede Dyhrberg Andreassen på, at med den fremtid vi går i møde, skal man være opmærksom på i forbindelse med den grønne omstilling.

– Jeg vil gerne slå fast, at vi skal forbedre den verden, vi giver videre til de næste generationer. Den skal være grønnere, renere, og naturen skal være vildere, dog uden at det går ud over vores historiske voldområde, her har det en stor værdi for byen, at området fremstår historisk smukt og præsentabelt, sagde han og sluttede:

– Både nu og i fremtiden fortjener alle, at alt blive grønnere, og vi gør tingene smartere i den forbindelse, og med den innovation vi ser i disse år, går det stærkt. Derudover er der også et sikkerhedspolitisk aspekt, som for alvor har sat skub i den grønne dagsorden i hele verden.

Udover at dele 500 brochurer ud og kickstarte Andreas Dyhrberg Andreassens egen valgkampagne blev der også delt de obligatoriske bolsjer ud, ligesom der var friske rundstykker og kaffe fra de lokale butikker.