Forberedelserne er i fuld gang til Royal Run, men ruten er ikke offentliggjort endnu. Keld Vestergaard, som har det overordnede ansvar for løbet i Fredericia, fortæller at ruten præsenteres omkring en måned før løbet.

Den 20. maj løber Royal Run af stablen. Det bliver et historisk Royal Run i Fredericia, hvor Kong Frederik kommer og åbner løbet. Løbet blev udsolgt lynhurtigt, og nu ventes der i spænding på ruten, som formentlig bliver centreret omkring centrum, hvor der er muligheder for tv-billeder, der fremhæver Fredericia fra et både historisk perspektiv og fra et perspektiv, hvor Lillebælt og naturen vil komme i fokus.

Hvordan ruten præcis bliver ved kun få, men planerne ligger klar for både one mile, fem kilometer og ti kilometer-ruten. Det slår Keld Vestergaard. Han løfter også sløret for, hvornår ruten offentliggøres.

– Min forventning er, at ruten er offentliggjort omkring den 22. april. Til den tid vil der være lidt under en måned til løbet afvikles, og det passer med, at ruten plejer at blive offentliggjort omkring en måned før løbet, siger Keld Vestergaard til AVISEN.

Det handler dog ikke kun om selve løbet. I Fredericia Kommune har man lavet træningssamlinger op til selve løbet. Den næste finder sted på fredag på Hyby Fælled. der er et stort militært øvelsesområde i Fredericia. Normalt er området forbeholdt Ryes Kaserne, men den 5. april fra 14.30 til 17.00 inviterer Føringsstøtteregimentet og Fredericia Garnisons Idrætsforening alle interesserede til Royal Run-træning.

Der er både mulighed for at gå eller løbe en tur på den naturskønne Hyby Fælled, og så kan man også prøve kræfter med Forsvarets Fysiske Basiskrav, og få svar på om du er hurtig og stærk nok til at passe på de royale.

På samme måde har der været events én gang om måndeden i de øvrige måneder efter offentliggørelsen af, at Fredericia skal afholde Royal Run i 2024. Det hele startede med et event på Rådhuspladsen en råkold vinterdag, og nu er turen kommet til Fælleden, der danner rammen om endnu en træningsdag for fredericianerne op til Royal Run, der løber af stablen den anden pinsedag, hvor det hele, efter den foreløbige plan, starter med one mile-distancen klokken 10.45.

Arrangørerne slår dog fast, at det er foreløbige starttider, som er offentliggjort, og der kan derfor forekomme ændringer til løbet, hvor ruten efter planen præsenteres omkring en måned før løbet.