Af Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige, Regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia

Skal udsatte mennesker på Corona Camping i Køge og almindelige borgere i kolonihaveområdet på Egeskovvej i Fredericia gøres til forbrydere?

Beboerne på Corona Camping og ejeren af pladsen blev 15. februar 2023 kl. 12:00 lovbrydere, fordi de ikke efterkom et flertal i Kommunalbestyrelsens ordre om at forlade pladsen, fordi man ikke må bo der året rundt. Det samme er ved at ske i Fredericia – på Egeskovvej – fordi borgerne bor i et kolonihaveområde året rundt. 

Vi er som befolkning tvungne til at skulle tåle store samfundsomlægninger, hvor krav om tolerance overfor alt, tvinger os til at lægge nedarvede holdninger af alle slags på glemselshylden. Alt er i spil, alt er til salg. Og så alligevel. Der er noget der ikke forandrer sig. Det er et ulideligt regelrytteri, der trives i bedste velgående i statslige organisationer, retsvæsenet, SKAT, Regioner og Kommuner med flere.

Jeg forholder mig til regler i forhold til virkeligheden med en opfattelse af, at love og regler skal bidrage konstruktivt til samfundsordenen.

Min ballast er baseret på livserfaring og uddannelse. Min lektor i faget retslære – på Hærens Officersskole – spurgte klassen om, hvad der får befolkningen til at overholde regler og love. Det kom der selvsagt mange meninger om. Imidlertid er svaret enkelt. Vi følger regler og love, fordi det giver mening. Et par eksempler: Spritkørsel er forbudt. Håndtering af asbest kræver særlig uddannelse og udrustning. Stærk medicin er receptpligtig og biler skal synes regelmæssigt. Det giver mening. Det er sund fornuft.

Men når det eneste argument for at lovgivning og regler skal overholdes er, at ”sådan er det”, så er der solgt ud af sund fornuft, og væk er viljen til at sige javel og rette ind.

Hvor er tolerancen overfor mennesker der vælger at bo i en campingvogn. Hvor er tolerancen overfor mennesker der i over tres år har valgt at bo i og udvikle et kolonihavehus til en rigtig bolig. Hvor er medmenneskeligheden og, hvilken skade gør de mennesker? Hvilken politistyrke skal anholde beboerne på Corona Camping og på Egeskovvej i Fredericia. Skal de i fængsel? Skal vognene beslaglægges og sælges på auktion eller på genbrug, og skal husene i Fredericia jævnes med jorden? Jeg mener meget klart nej. De mennesker udsættes for overgreb og loven passer ikke til virkeligheden.