Danish Security Fair er blevet afviklet i MesseC i Fredericia. I forhold til sidste års messe, er besøgstallet fordoblet. Projektleder Charlotte Buus kalder det en succes.

Danish Security Fair 2023 sluttede torsdag eftermiddag den 31. august og efter to komprimerede messedag kunne projektleder Charlotte Buus og resten af holdet bag messen trække to linjer under en opgørelse, der peger på, at messen blev en succesfuld oplevelse.

Med 1948 branchespecifikke besøgende voksede besøgstallet med over 40% sammenlignet med 2021 versionen og med 93 stand bemandet med 664 udstillere, blev messen den branchesammenkomst.

Et af de tilstedeværende firmaer til messen var PTDefenc, som i øjeblikket er i Danmark. De holder til i USA.

– Vi er en dansk systemintegrator, der leverer løsninger til myndigheder, og vi har forskellige leverandører. I sidste uge deltog vi i FMI-dage i Ballerup, hvor vi havde en stand. Vi så sikkerhedsmessen og blev enige om at blive for at demonstrere vores produkter, siger Tommy Christensen.

PTDefence er ikke et typisk sikkerhedsfirma, da de adskiller sig lidt i forhold til de øvrige, der var til stede på fagmessen.

– De andre udstillere er sikkerhedsfirmaer med alarmer. Vores løsninger bliver primært brugt ved grænseovergange og andre steder, hvor man ønsker at kontrollere adgangen. Man kan koble kameraer til systemet, som automatisk kan dreje sig for at se, om den ankomne person skal have adgang. Militæret bruger også vores systemer, blandt andet i Afghanistan, hvor sandstorme har gjort det svært for vagterne at se, hvis Taliban forsøgte at snige sig ind, forklarer Tommy Christensen.

Projektleder Charlotte Buus fortæller, hvad Danish Security Fair er for en størrelse. .

– Det er en fagmesse, så den er rettet mod dem, der arbejder med sikkerhed. Vi har mange besøgende, også fra Sverige og Tyskland, fordi vi har udstillere fra hele verden. Det er kun fjerde gang, messen afholdes i Danmark, og vores næste mål er at blive en nordisk begivenhed, siger hun.

Paletten af deltagere spænder brændt, og det ser hun som en styrke til den store fagmesse

– Der er mange aspekter af det. Nogle har ekspertise og software, andre fokuserer på hegn og adgangskontrol. Det spændende er, at man med vores kameraer kan gøre meget mere end bare at filme; man kan praktisk talt styre et helt hus med varme, lys osv. og scanne forskellige områder, siger Charlotte Buus.

Hun understreger, at Danish Security Messe ikke “bare” er en messe. Hun vil mere end det.

– Vi ønsker at være mere end bare en udstilling; netværk er en stor del af det. Vi forsøger at ramme forskellige målgrupper: vagtpersonale, IT-sikkerhed, GDPR osv. Vi indretter det, så vi kan ramme forskellige vidensområder for de forskellige målgrupper, siger Buus.

Ved den seneste fagmesse fortæller Charlotte Buus, at der var omkring 1.200 besøgende. Med 1.948 på årets messe er fremgangen derfor stor.

– Det er et tegn på, at sikkerhed er oppe i tiden. Der er mange krav, der skal opfyldes, og udviklingen er ret spændende. Mine udstiller er meget tilfredse med det tal. Vores besøgende er her typisk 4-5 timer af gangen, da der er så mange ting at dykke ned i, siger Charlotte Buus.