Keld Vestergaard, eventansvarlig for Royal Run i Fredericia, stråler af stolthed dagen derpå. “Det meste forløb, som det skulle, og Fredericia blev vist frem på bedst mulige vis,” siger han med et smil. En dag, der uden tvivl vil blive husket af både deltagere og tilskuere, forvandlede byen til et festligt mekka.

Det var et spektakulært syn, da Royal Run fandt sted i Fredericia mandag. Byen var fyldt med mennesker, der spændt ventede på Kong Frederiks ankomst ved Østerstrand. Fra tidlig morgen til sent på eftermiddagen var bymidten levende med mennesker, der nød de mange boder og butikker, der holdt åbent for anledningen.

Keld Vestergaards dag sluttede ikke, da han kom hjem i privaten. Han tændte straks for tv’et for at spole tilbage og se Royal Run og vurdere, hvordan Fredericia fremstod.

– Der har ikke været nogen trælse hændelser, så det har været rigtig godt. Der har været enkelte ting, som kunne have været lidt bedre. Det var i forhold til shuttlebusserne, der ikke nåede at transportere et hold ind, som skulle have løbet ti kilometeren, så dem måtte vi sætte til at løbe fem kilometeren, og det er det eneste, der rigtigt er at sætte en finger på, siger Vestergaard.

Én fik ildebefindende

Der opstod en enkelt episode, hvor en person havde brug for lægehjælp, men det blev håndteret hurtigt og effektivt af de tilstedeværende læger og førstehjælpere. Situationen blev løst uden yderligere komplikationer, og personen modtog den nødvendige behandling på stedet.

– En omkring Østerstrand fik et ildebefindende, men vi har fået at vide, at vedkommende har det godt igen. Der blev reageret hurtigt og tilkaldt hjælp, forklarer Vestergaard.

Et af de store fokusområder op til dagen var at sikre, at løberne ikke blev dehydrerede i varmen. Forberedelserne omfattede omhyggelig planlægning og opsætning af ekstra vanddepoter langs ruten, så deltagerne kunne få adgang til væske på flere steder undervejs. Varmen var en betydelig faktor, og arrangørerne ville være sikre på, at alle løbere, uanset deres erfaring og fysiske form, havde tilstrækkelig mulighed for at holde sig hydreret.

– Vi havde sat ekstra vanddepoter op, og noget af det, man godt kunne frygte, var, om folk dehydrerede i solen, hvis de var inde at se kongen allerede ved 10-tiden, men først skulle løbe klokken 14:00. Der er også mange førstegangsløbere, og hvordan reagerer de? Det gik heldigvis godt, siger Keld Vestergaard.

Ros til arrangementet

Det er endnu for tidligt at sige, hvor mange mennesker, der var i Fredericia i løbet af mandagen. Keld Vestergaard fortæller, at de kommer inden for de nærmeste dage og vil blive delt med offentligheden. Fornemmelsen er, at der var rigtig mange mennesker.

– Der var rigtig mange mennesker nede på stranden, da kongen kom. Det mindede faktisk lidt om en Tour de France-etape, da han skulle op ad bakken mod startområdet. Det var virkelig fedt. Inde i gågaderne var der også gang i den, og frem til 17-18 tiden var der mange mennesker i og omkring rådhuspladsen ved boderne der, siger Keld Vestergaard.

Tilbagemeldingerne fra både Royal Run og Kongehuset har været yderst positive. De har udtrykt stor tilfredshed med, hvordan arrangementet blev afviklet, og roste både organiseringen og den gode stemning blandt deltagerne og tilskuerne.

– Både Royal Run og Kongehuset er kommet med gode tilbagemeldinger, så det er vi rigtig glade for. Det, vi leverede, kan vi godt være stolte af, slutter Keld Vestergaard.