Medarbejdere på Crossbridge Energy raffinaderiet i Fredericia har samlet brandhæmmende arbejdstøj sammen for at sende det til Ukraine, hvor behovet for denne type tøj er højt på fabrikker og anlæg.

Arbejdstøjet er blevet grundigt undersøgt, før det blev pakket og sendt afsted til Ukraine. Den gode idé om at hjælpe med brandhæmmende tøj er opstået blandt medarbejderne, og der har været stor opbakning til projektet. Den første sending er på vej til Ukraine, og der planlægges at sende endnu en sending senere.

Pressechef Torben Øllegaard Sørensen fra Crossbridge Energys raffinaderi i Fredericia fortæller om en god ide, som hurtigt blev til handling.

– Ideen er opstået blandt medarbejderne, og der har været utrolig stor opbakning. Første sending er på vej til Ukraine og indeholder blandt andet mere end 80 par bukser og jakker. Indsamlingsarbejdet fortsætter lidt endnu, så der kan sendes en sending mere afsted senere, siger han.

Genopbygningen efter branden i december skrider frem

Medarbejderne på raffinaderiet har ikke kun hjulpet med at samle brandhæmmende tøj sammen til Ukraine, de har også gjort en stor indsats med at genopbygge det brændte TGU-anlæg på fabrikken. Det har krævet en stor indsats at genopbygge anlægget, hvor mere end 600 eksterne arbejdere har hjulpet til.

Der er brug: 70 ton stålrør, 15 ton ventiler, mere end 5 kilometer elkabler, mere end 50 nye LED lysarmaturer fordelt over 14 etager, altså 30 meter oppe i luften.

Som en ekstra tak til ansatte og kontraktører på hele sitet for alt det ihærdige arbejde med genopbygningen, havde ledelsesteamet og frivillige hænder forleden taget forklæder på og trakteret med mere end 500 ribbensstegssandwiches. CEO Finn Schousboe var også at finde bag disken, så han personligt kunne kvittere for den enorme indsats, der blev gjort.

Forventningen er, at det brandskadede anlæg er genetableret og i drift igen inden udgangen af marts. Projektet viser, at når folk står sammen og hjælper hinanden, kan store resultater opnås.