Regionsrådet vedtog den 24. april 2023 at undersøge forskellige modeller for natbetjeningen af lægevagten. Beslutningen blev truffet med et stort flertal, hvor også SF og Enhedslisten stemte for forslaget, men de stemte imod at sende den samlede lægebetjening om natten i udbud. Blandt de politikere, der stemte for forslaget, var Anne Marie Geisler Andersen fra Radikale Venstre.

Anne Marie Geisler Andersen udtalte efter regionsrådsmødet, at situationen var, som den var, og at der havde været nogle ønsker, men nu skulle der findes den bedste løsning.

– Det er jo sådan det er nu, vi havde nogle ønsker mens et er endt som det er. Nu skal det læses bedst muligt, siger hun og fortsætter:

– Det er sendt i udbud, og nu sidder jeg i en gruppe hvor vi selvfølgelig skal kigge på det.

Geisler Andersen understreger, at hendes personlige holdning er, at hun er tilhænger af, at én aktør skal løse opgaven med lægebetjeningen om natten.

– Min holdning er, jeg umiddelbart er et stort tilhænger af, at der er en aktør der løser opgaven, siger hun.

Samtidig er hun åben over for de forskellige muligheder, der kommer frem i udbudsprocessen.

– Men når vi sender det i udbud, så er jeg selvfølgelig stadig åben. Enten tager vi den selv, eller så er der en anden der skal gøre det, men synes det skal være en aktør alene der løfter opgave, siger Anne Marie Geisler Andersen.

Anne Marie Geisler Andersen har et ønske om at finde den mest effektive og bæredygtige løsning for natbetjeningen af lægevagten. Hendes fokus på, at én aktør skal stå for opgaven, kan ses som en måde at sikre en klar ansvarsfordeling og en ensartet kvalitet i lægebetjeningen om natten.

Det er endnu uvist, hvilken model der vil blive valgt for natbetjeningen af lægevagten, men Anne Marie Geisler Andersen og de øvrige medlemmer af arbejdsgruppen vil fortsætte med at undersøge de forskellige muligheder for at finde den bedst mulige løsning. Uanset hvilken model der vælges, er det vigtigt, at borgerne fortsat kan regne med en tryg og effektiv lægebetjening om natten.

Udover de praktiske og økonomiske aspekter ved forskellige modeller for natbetjeningen af lægevagten, er det også vigtigt at tage højde for de potentielle konsekvenser for lægernes arbejdsforhold og patienternes oplevelse af lægebetjeningen. En af de centrale udfordringer i denne sammenhæng er at finde en balance mellem effektivitet og kvalitet i betjeningen og samtidig sikre, at lægerne ikke bliver overbebyrdet og kan levere en høj standard af lægehjælp.

– Min tilgang til natbetjeningen af lægevagten handler om at være åben for forskellige løsninger og arbejde for at finde den mest hensigtsmæssige model, der kan sikre en tryg og effektiv lægebetjening om natten. Uanset hvilken model der vælges, er det vigtigt, at borgerne fortsat kan regne med en tryg og effektiv lægebetjening om natten. Det er en opgave, som jeg og de øvrige politikere i regionsrådet tager alvorligt og vil arbejde hårdt for at opnå, slutter Anne Marie Geisler Andersen.

Anne Marie Geisler Andersen og hendes kolleger i arbejdsgruppen vil også skulle tage højde for disse faktorer i deres overvejelser og drøftelser omkring de forskellige modeller. Det er vigtigt, at beslutningstagere og politikere lytter til input fra både læger og patienter, når de træffer beslutninger om organiseringen af lægevagten om natten.