Bridgewalking Lillebælt har netop passeret 400.000 gæster siden åbningen i 2015. Mandag den 11. september blev det første spadestik taget til en udvidelse af den populære turistattraktions velkomstcenter.

Det udvidede velkomstcenter skal forbedre oplevelsen for de besøgende og også sikre bedre forhold for de ansatte hos Bridgewalking Lillebælt. Det nuværende center matcher ikke længere antallet af gæster, som hvert år besøger Bridgewalking Lillebælt, og derfor har man indhentet udbud på udvidelsen, som kommer til at koste i omegnen af 800.000 kroner. Midlerne er finansieret af Bridgewalking Lillebælts opsparede overskud.

Steen Wrist (tv) og Johannes Lundsfryd. Foto: AVISEN

De nye forhold betyder, at man fremover kan tilbyde gæsterne gode toiletforhold, og at de ansatte får ordentlige forhold for omklædning og ophold i pauser. Siden etableringen af Bridgewalking Lillebælt i 2015 har man ikke ændret på velkomstcentret. Dengang var tanken, at gæsterne skulle sendes afsted fra velkomstcentrets terrasse, og at de kunne benytte toiletterne ved naboen, Naturcenter Hindsgavl. Med det nuværende antal besøgende har dette dog givet udfordringer, da toiletterne ved Naturcentret ikke har tilstrækkelig kapacitet, og derfor har det været nødvendigt at leje en toiletvogn som supplement.

Mange mennesker var mødt frem. Foto: AVISEN

Dette bliver der snart lavet om på. Det skete, da der mandag var første spadestik til udvidelsen af velkomstcentret. Interessen var stor, og området var fyldt op, da formanden for Bridgewalking Lillebælt, Henrik Neelmeyer, bød velkommen mandag kl. 16:00.

– Det er en særlig dag, og vejret er heldigvis med os på dagen, hvor vi skal tage næste skridt i Bridgewalkings udvikling, sagde Neelmeyer, inden spadestikket blev taget.

Byggepladsen er klar. Foto: AVISEN

Idéen til Bridgewalking Lillebælt opstod helt tilbage i 2011. Det var Middelfart-borgeren Mogens Rasmussen, som kom med idéen. Han havde dengang set, at Banedanmarks folk havde arbejdet på toppen af Den Gamle Lillebæltsbros konstruktion og tænkte derfor, at det kunne være spændende at få lov selv at gå så højt. Mogens kunne ved selvsyn mandag se et nyt skridt i historien om Bridgewalking Lillebælt.

– Nogen får gode idéer, og det næste, og det vigtigste, er, at nogen tager idéen op og gør noget ved det. Nu kan vi glæde os over det. Man mente, at det var en god idé både på rådhusene, hos Banedanmark og ved Trafikstyrelsen. Alt kan lade sig gøre, når nogen gør noget ved det, så tak for det, sagde Mogens Rasmussen.

Lone Skjoldaa. Foto: AVISEN

Bridgewalking Lillebælt blev indviet den 10. maj 2015. Siden har over 400.000 gæster besøgt den populære turistattraktion, som mandag kunne tilføje endnu flere besøgende, da de inviterede gæster til spadestikket fik en tur op på broen. Under først vejledning af chefen for Bridgewalking, Lone Skjoldaa, og derefter guiderne, blev de vist ned langs stien, der fører op til bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro.

Fakta om Den Gamle Lillebæltsbro:

Brotype: Gitterdragerbro
Byggeperiode: 1925–1935
Indvielsesdato: 14. maj 1935
Længde: 1178 m
Bredde: 20,5 m
Samlet vægt: 305.000 t, heraf 280.000 t beton

Ståloverbygningen:
Længde: 825 m