Efter en række trafikuheld i krydset ved Strandvejen og Røde Banke i Fredericia, har lokale beboere udtrykt bekymring og opfordret til handling for at forbedre sikkerheden. Men ifølge næstformanden i Teknisk Udvalg i Fredericia Kommune, Karsten Byrgesen (D), er krydset ikke problemet.

Fredag den 14. juli blev endnu et uheld rapporteret i dette kryds, hvor en 82-årig kvinde fra Børkop overså et rødt lys, hvilket førte til en kollision med en bil ført af en 77-årig mand fra Fredericia. Dette uheld er blot det seneste i en række af hændelser, der har fundet sted i dette kryds. Tidligere på året, den 10. februar og 31. januar, skete der også uheld i det samme kryds.

Kommentarer på sociale medier efter det seneste uheld understreger bekymringen blandt lokale beboere. På AVISENs Facebook-side skriver en bruger:

– I det kryds, blir der “overset” rødt lys rigtig mange gange om dagen..generelt på hele strandvejen.

En anden kommentar lyder:

– Var på Strandvejen i formiddag og ikke mindre end 2 personbiler og 2 lastbiler der kørte over for fuld rød lys. Der mangler noget kontrol med de synder, vi tør snart ikke køre over for grønt før det bliver gult.

Men ifølge Byrgesen er problemet ikke infrastrukturen i krydset, men snarere manglende opmærksomhed blandt bilisterne.

– Opmærksomhed i trafikken er generelt en stor kilde til uheld, særligt på motorvejen. Jeg vil også tro, at det er tilfældet ved Røde Banke. Jeg kan ikke se, hvordan man skulle køre krydset bedre. Der er gode svingbaner. Det er umiddelbart ikke noget vi skal se på mht. sikkerheden i krydset, siger han.

Byrgesen mener, at løsningen ligger i at øge opmærksomheden blandt bilister.

– Uden at have politiets udlægning af de uheld, der har været ved Røde Banke / Snoghøj Landevej, vil jeg generelt mene, at vi skal rette fokus på man skal have bedre opmærksomhed, når man kører bil. På den måde kan vi undgå mange uheld, tilføjer han.

Mens lokale beboere venter på forbedringer, er det klart, at problemet med trafikuheld i dette kryds er en presserende sag, der kræver opmærksomhed. Det er ikke kun et spørgsmål om infrastruktur, men også om offentlig sikkerhed.